Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ύποπτη κλοπή εξαρτημάτων από τον πομπό του ΞΕΝΙΟΥ



Μια περίεργη όσο και ύποπτη κλοπή σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, στον χώρο όπου στεγάζεται ο πομπός του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Άνω Λιοσίων ΞΕΝΙΟΣ. Και είναι περίεργη, διότι οι δράστες αφαίρεσαν συγκεκριμένα εξαρτήματα από τον πομπό, προκειμένου να μην μπορεί να λειτουργήσει.

Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν ο ηχολήπτης βάρδιας του σταθμού ενημέρωσε τον τεχνικό διευθυντή Σωτήρη Καμπόλη ότι υπάρχει βλάβη και ο πομπός δεν λειτουργεί. Οι δυο τεχνικοί θεώρησαν ότι πρόκειται για διακοπή ρεύματος. Η εφεδρική γεννήτρια δεν λειτουργεί καθώς δεν έχει πετρέλαιο από τον περασμένο Ιούνιο και, επειδή, επρόκειτο για πολύ προχωρημένη ώρα, ο Σωτήρης Καμπόλης αποφάσισε να ειδοποιήσει τη ΔΕΗ για τη βλάβη το πρωί.

Όταν η ΔΕΗ ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει βλάβη, ο τεχνικός διευθυντής μαζί με τον τεχνικό πομπού Δημήτρη Κωνσταντινίδη ανέβηκαν στην κεραία, όπου βρήκαν την πόρτα του κοντέινερ σπασμένη ενώ έλειπαν εξαρτήματα από τον πομπό. Από την πρώτη στιγμή διαπίστωσαν ότι πρόκειται για εξαρτήματα που ήταν απαραίτητα για τη λειτουργία του. Αμέσως οι δυο τεχνικοί πήγαν στην αστυνομία, όπου κατήγγειλαν το γεγονός ενώ στο χώρο της κλοπής μετέβη η σήμανση προκειμένου να πάρει αποτυπώματα.

«Πρόκειται για έργο επαγγελματιών, οι οποίοι ήξεραν κατ΄ αρχήν πως να κόψουν το ρεύμα, τι θα αφαιρούσαν και πως θα βγάλουν τα μηχανήματα από το rack» τόνισε στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ο Σωτήρης Καμπόλης. Ο ίδιος εκτιμά ότι δεν πρόκειται για έργο τσιγγάνων, καθώς «ότι κλάπηκε ήταν πλακέτες, εξειδικευμένα εξαρτήματα, τα οποία χρησιμοποιούν όσοι γνωρίζουν και δεν μπορούν να πουληθούν ως παλιοσίδερα».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το κοντέινερ στο οποίο στεγάζονται τα μηχανήματα του πομπού του ΞΕΝΙΟΥ είχε γίνει στο παρελθόν άλλες δυο φορές στόχος διαρρηκτών, πιθανότατα τσιγγάνων που είχαν ξηλώσει οτιδήποτε ήταν χάλκινο αλλά δεν είχαν πειράξει τον πομπό.

Οι εκτιμήσεις των εργαζόμενων είναι ότι πρόκειται για δολιοφθορά, προκειμένου να μην μπορέσει ο σταθμός να λειτουργήσει. Ήδη ενημερώθηκε το ΕΣΡ ότι δεν εκπέμπει ο ΞΕΝΙΟΣ ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη λύση του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: