Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ψήφισμα ΕΣΠΗΤ για Αιολικά Νέα - ΣΕΜΜΕΛ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΕΜΜΕΛ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΕΣΠΗΤ εκφράζει την έντονη αντίθεση και διαμαρτυρία της για τη δίωξη που ασκείται στους απολυμένους πρώην εργαζόμενους της Ημερήσιας Εφημερίδας Λέσβου «Αιολικά Νέα», που οδηγήθηκε σε παύση λειτουργίας τον Φεβρουάριο του 2010.

Η δίωξη ασκείται κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε ο πρώην εκδότης της αφημερίδας Γιώργος Κονδυλούδης, εξαιτίας ενημερωτικού εντύπου που εκδόθηκε και κυκλοφόρησε στη Λέσβο σε υπεράσπιση του δίκαιου αιτήματός τους για επαναλειτουργία της εφημερίδας και επάνοδο στις θέσεις εργασίας τους.

Η ΕΣΠΗΤ εκφράζει επίσης την διαμαρτυρία της για τη δίωξη που έχει ασκηθεί σε όλα τα μέλη του τέως Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ) επειδή κατά τη θητεία τους άσκησαν την αυτονόητη υποχρέωσή τους να εκδώσουν ανακοίνωση συμπαράστασης στους απολυμένους συναδέλφους τους, όταν ο εργοδότης έπαυσε τη λειτουργία της εφημερίδας. Η αλληλεγγύη δεν διώκεται και δεν ποινικοποιείται.

Η πρόκληση διαμαχών για το περιεχόμενο του ενημερωτικού εντύπου και για εκείνο της ανακοίνωσης του ΣΕΜΜΕΛ είναι προσχηματική, και στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό από την υποχρέωση του εργοδότη να αποζημιώσει τους εργαζομένους που απέλυσε, πράγμα που δεν έχει πράξει ως τώρα – 13 μήνες μετά.

Η ΕΣΠΗΤ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στους απολυμένους πρώην εργαζόμενους της Ημερήσιας Εφημερίδας Λέσβου «Αιολικά Νέα» και
• καταγγέλλει την απαράδεκτη πρακτική των διώξεων των απολυμένων συναδέλφων
• παραμένει πιστή στην πάγια θέση της για την προάσπιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και του αδιαπραγμάτευτου και νόμιμου δικαιώματος του απολυμένου εργαζόμενου στην αποζημίωση.

Για την ΕΣΠΗΤ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Πλαχούρης Σπύρος Κρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: