Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Δυναμικό παρών στη Θεσσαλονίκη




...φωτο από τη μεγάλη διαδήλωση των συνδικάτων...


Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2012



Αγωνιστικό «παρών» στη μεγάλη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 8/9, έδωσαν οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης με το μπλοκ που συγκροτήθηκε από τις ομοσπονδίες του κλάδου, μετά από πρωτοβουλία της ΠΟΕΣΥ.
Εκπρόσωποι των τριών Ομοσπονδιών –ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ-, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από τις ενώσεις και τα σωματεία των ΜΜΕ διαδήλωσαν την αντίθεσή τους τόσο στα εφαρμοζόμενα σκληρά μέτρα, όσο και στα σχεδιαζόμενα. Με κεντρικό σύνθημα «Τα Μνημόνια εξοντώνουν τον Τύπο και τους ανθρώπους του» πορεύτηκαν επί ώρες στο κέντρο της πόλης συμμετέχοντας στη μεγαλειώδη εργατική διαδήλωση, που σηματοδοτεί ένα νέο κύκλο κινητοποιήσεων.
Οι εργαζόμενοι του Τύπου που έχουν υποστεί από τους πρώτους τις συνέπειες των Μνημονίων με την κατάρρευση της σταθερής εργασίας, την παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων, τις εκατοντάδες απολύσεις, την μετατροπή των ΜΜΕ σε μια ιδιόμορφη ζώνη εφαρμογής όλων των αντεργατικών νόμων και επιλογών (μαύρη εργασία – ειδικά στο Διαδίκτυο, δουλειά με «μπλοκάκι», εκ περιτροπής εργασία, πολύμηνες καθυστερήσεις στις πληρωμές αποδοχών, «λουκέτα» με την εφαρμογή πτωχευτικών διαδικασιών, ατομικές συμβάσεις κ.ά.) οργανώνουν την δική τους αντίσταση. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται από τα βάρβαρα μέτρα και εν αναμονή των νέων σκληρών περικοπών που συναποφασίζουν κυβέρνηση και τρόικα αντιτάσσουν την αγωνιστική διάθεσή τους για τα συλλογικά και ατομικά τους δικαιώματα.
Η συμμετοχή της ΠΟΕΣΥ στη διαδήλωση της ΔΕΘ συμβολίζει και εκφράζει αυτό που οι εργαζόμενοι συντάκτες περιφρουρούν αποφασιστικά: την εργασιακή τους αξιοπρέπεια και την ατομική – πνευματική τους ελευθερία να τηρούν την δεοντολογία στην άσκηση του επαγγέλματός τους.
Η ΠΟΕΣΥ έχει δρομολογήσει ένα κύκλο συναντήσεων με τους αρχηγούς των κομμάτων και τους αρμόδιους υπουργούς, για τα άμεσα θέματα που απειλούν την εργασία, τους μισθούς, τις συντάξεις και την υγείας τους, με το «πλιάτσικο» που έγινε στα ασφαλιστικά ταμεία του κλάδου, υπό την απειλή νέου κουρέματος των αποθεματικών και τις δαπάνες για την υγεία.
Παράλληλα στο επόμενο διάστημα η Ομοσπονδία από κοινού με τις Ενώσεις– μέλη της θα συνεχίσει με συντονισμό και ενημέρωση στην κατεύθυνση οργάνωσης ενός αγωνιστικού μπλοκ δυνάμεων που θα διατυπώσει και θα παλέψει για να επιβάλει μια άλλη εργασιακή πραγματικότητα, κόντρα στην πολιτική των Μνημονίων, της μονόπλευρης λιτότητας εις βάρος μισθωτών και συνταξιούχων και της εξυπηρέτησης ξένων και ντόπιων επιχειρηματικών συμφερόντων.



Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.


Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: