Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

"Ειδικά" μέτρα για την ΕΡΤ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΤ
Μεσογείων 432
15342 Αγία Παρασκευή
Τηλ. +3210 6066266
Fax +3210 6066265
www.pasιmite.gr
email: pasimite@ert.gr


Αγία Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το καλωσόρισμα απ’ τις διακοπές του καλοκαιριού, μόνον ευχάριστο που δεν είναι. Τα γεγονότα είναι τόσα πολλά και τόσο σύνθετα που μόνον επιγραμματικά μπορούν να αναφερθούν. Πέρα από τα νέα μέτρα που ακούσαμε από την τηλεόραση και πέρα από τα «πεσκέσια» της εφορίας που μας ήρθαν με το ταχυδρομείο, έχουμε και ειδικά μέτρα αποκλειστικά για την ΕΡΤ.

 Το ξεκίνημα έγινε στις αρχές Αυγούστου με ΚΥΑ που δίνει το 25% του ανταποδοτικού τέλους στη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας). Σαν άμεσες συνέπειες θα έχουμε την συντριπτική συρρίκνωση της ΕΡΤ, την υποβάθμιση του προγράμματος, τη μείωση της μισθοδοσίας μας και άλλα πολλά.
 Ταυτόχρονα ξεκινάει συστηματική συκοφάντηση της ΕΡΤ για δήθεν σκάνδαλα για το champions league και το Δορυφορικό, όπου η ΕΡΤ συμμετείχε μέσω διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας (στο θέμα champions league η ΕΡΤ απέκτησε τα δικαιώματα των συγκεκριμένων αγώνων καταβάλλοντας 20% λιγότερα χρήματα από το αντίστοιχο ποσό που κατέβαλε την προηγούμενη περίοδο, στο θέμα του δορυφορικού πλήρωνε ετησίως 445.000 € και μετά εισέπραττε ετησίως 850.000 € και για τούτο την εγκαλούν).
 Η όλη συκοφάντηση συνδυάζεται με ένα πογκρόμ «αποκεφαλισμών» στελεχών της ΕΡΤ και αντικατάστασής τους με κομματικούς «νεοέντιμους» της ΝΔ που θα «αποκαταστήσουν την τάξη».
 Δεν περνάνε λίγες μέρες και μαθαίνουμε πως τρέχουμε ολοταχώς προς το ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ και μάλιστα στη χειρότερη, απεχθέστερη και πιο βάρβαρη εκδοχή του και ενώ είμαστε η μοναδική ΔΕΚΟ που έχει υποστεί μισθολογική μείωση τουλάχιστον 35%.


Ποιο είναι όμως το κοινό στοιχείο που συνδέει όλα αυτά τα δεινά που ξεσπάνε στις πλάτες μας;

 Οι καναλάρχες, μεγαλοεργολάβοι που θα καρπωθούν τα λεφτά απ’ τη ΡΑΕ (για τις επενδύσεις τους σε ηλιακά και αιολικά πάρκα);
 Οι καναλάρχες, μεγαλοεργολάβοι που θα προτιμούσαν να μεταδώσουν αυτοί το champions league;
 Οι καναλάρχες, μεγαλοεργολάβοι που είχαν φτάσει ξανά (νόμος Ρουσόπουλου) να καρπωθούν το ανταποδοτικό τέλος, αλλά το χάσανε και θεωρούν πια πως το δικαιούνται;
 Οι καναλάρχες, μεγαλοεργολάβοι που προτιμούν να καθυστερήσει η ΕΡΤ την ψηφιακή μετάβαση και την πλήρη εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας (High Definition κ.λπ.)
 Οι καναλάρχες, μεγαλοεργολάβοι με τα διαπλεκόμενα συμφέροντά τους σε εταιρείες των ΜΜΕ, αλλά κυρίως με την χρηματοδότηση και αβαντάρισμα των πολιτικών μέσα απ’ τα κανάλια και τις εφημερίδες τους;
(Μήπως λοιπόν οι πολιτικοί μας έχουν «γραμμάτια» που πρέπει να ξεχρεώσουν;)


Το μόνο σίγουρο είναι πως μιλάμε για τον ίδιο πυρήνα διαπλοκής που μαστίζει τη χώρα! Για την ίδια διαπλοκή που οδήγησε τη χώρα μας στην κρίση. Και ενώ όλοι μιλάνε για διαπλοκή κανείς δεν μπορεί να την ξεσκεπάσει.
Και ποιος θα το κάνει αυτό; Τα κανάλια τους, ή οι εφημερίδες τους; Ή μήπως η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση που την φοβούνται, αλλά και την ελέγχουν μέσα απ’ τους πολιτικούς;

Και εμείς «φωνή βοώντος εν τη ερήμω», σύγχρονοι Δον Κιχώτες των ΜΜΕ.
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος, Ο Γενικός Γραμματέας
Μηλιά Κοτσιώνη, Κώστας Μαντάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: