Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργίες σε ΜΜΕ, επιθέσεις από φουσκωτούς

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜ. "ESRPESSO" & "ATHENS NEWS" ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ESPRESSONEWS.GR" ΚΑΙ ΣΤΟΝ Ρ/Σ "FLASH"
3 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ KAI ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ και ΕΦΕ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων, των τεχνικών και των φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ESPRESSO» και «ATHENS NEWS», στην ιστοσελίδα «espressonews.gr» και στον ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH» από τις 16.00 της Δευτέρας, 3 Σεπτεμβρίου έως τις 16.00 της Τρίτης, 4 Σεπτεμβρίου 2012.

Οι Ενώσεις αντιμετωπίζουν την παράνομη, παρελκυστική και αντεργατική συμπεριφορά της ιδιοκτησίας των εφημερίδων « ESPRESSO » και « ATHENS NEWS », της ιστοσελίδας « espressonews . gr » και του ραδιοφωνικού σταθμού « FLASH », η οποία δεν καταβάλλει τις οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου και την εξόφληση του επιδόματος αδείας των συναδέλφων .

Οι Ενώσεις ζητούν:

* την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων μας δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών τύπου και φωτορεπόρτερ.

2)ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση εναντίον του συναδέλφου, αθλητικού συντάκτη και μέλους του Δ.Σ. του ΠΣΑΤ Άρη Ασβεστά.
Ο συνάδελφος δέχθηκε επίθεση, μετά το τέλος της ραδιοφωνικής εκπομπής του, τα ξημερώματα σε ενέδρα, που είχαν στήσει, έξω από την κατοικία του δύο «φουσκωτοί» μπράβοι. Η επίθεση στο συνάδελφο δεν είναι η μοναδική. Αντίθετα, έρχεται να προστεθεί σε σειρά επιθέσεων κατά δημοσιογράφων, οι οποίοι επιχειρούν αδέσμευτοι να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό για όσα συμβαίνουν στο χώρο του αθλητισμού. Μόνο τους τελευταίους μήνες τρεις ακόμη αθλητικοί συντάκτες έχουν δεχθεί επιθέσεις προκειμένου «να συνετιστούν» και να φιμωθεί η φωνή τους. Είναι τα γνωστά-άγνωστα κέντρα, τα οποία επιχειρούν να φιμώσουν και να χειραγωγήσουν τον Τύπο, ώστε να μην αποκαλύπτεται ο σκοτεινός ρόλος τους και οι υπόγειες διασυνδέσεις τους με το οργανωμένο έγκλημα. Είναι γνωστό εξάλλου ότι ο Άρης Ασβεστάς έχει αρθρογραφήσει και ερευνήσει εκτεταμένα το θέμα των «στημένων» παιχνιδιών του ποδοσφαίρου.
Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις αλλά και οι απειλές, οι οποίες εκτοξεύονται καθημερινά, συνιστούν απειλή για την ελευθεροτυπία αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία. Για τον λόγο αυτό καλούμε για άλλη μια φορά την Πολιτεία να διαλευκάνει, επιτέλους, τις επιθέσεις και να παραδώσει τους υπεύθυνους στη Δικαιοσύνη, γιατί διαφορετικά οι δράστες θα ξαναχτυπήσουν.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εύχεται περαστικά στον συνάδελφο και δηλώνει ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται, δεν φιμώνονται και θα συνεχίσουν να ασκούν το λειτούργημά τους βασισμένοι στις αξίες και στις παραδόσεις της ελληνικής δημοσιογραφίας. Τέλος, η ΕΣΗΕΑ σε συνεργασία και με τις άλλες Ενώσεις του Τύπου θα αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να εξαλειφθούν παρόμοια φαινόμενα εφαρμογής πρακτικών του οργανωμένου εγκλήματος και στο πεδίο της Ενημέρωσης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΔεν υπάρχουν σχόλια: