Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Για τα δημοτικά ΜΜΕ


Προς το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι


διάβασα την ανακοίνωση της 11ης Σεπτεμβρίου για τα δημόσια ΜΜΕ και στις γενικές κατευθύνσεις και το σκεπτικό της συμφωνώ. Θέλω να πιστεύω όμως, ότι δεν ξεχάσατε πως πριν ένα χρόνο, τη μάχη για την υπεράσπιση των δημόσιων ΜΜΕ, τη δίναμε από κοινού με τους συναδέλφους μας στα δημοτικά ΜΜΕ, τα οποία δεν αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση, η οποία αναφέρεται σε ΕΡΤ και ΑΠΕ, που πράγματι αντιμετωπίζουν σειρά επιθέσεων.
Τα προβλήματα στο συγκεκριμένο χώρο των δημοτικών ΜΜΕ, δε χρειάζεται να τα υπενθυμίσω, χρειάζεται όμως να τονίσω ότι αυτές τις ιδιαίτερες μέρες, με τις κινητοποιήσεις των ΟΤΑ ανοίγουν περιθώρια τόσο για να τονίσουμε τις δυνατότητες των δημοτικών ΜΜΕ να προσφέρουν ενημέρωση, ψυχαγωγία και πολιτισμό, έξω από λογικές τροϊκανής παραπληροφόρησης και υποπροϊόντων life style, αλλά και να αποκρούσουμε λογικές που τα θεωρούν "περιττό βάρος" για τους Δήμους.

Ελπίζω η ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας από την ΠΟΕΣΥ να διασκεδάσει τις όποιες ανησυχίες προκάλεσε η μη αναφορά τους στην πρόσφατη ανακοίνωση για τα δημόσια ΜΜΕ.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


Νάσος Μπράτσος μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: