Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Αντιφασιστική παρέμβαση στο Χορτιάτη



Πέρασαν 68 χρόνια από το Ολοκαύτωμα στο Χορτιάτη, στις 2 Σεπτεμβρίου 1944, που οι ναζί εκτέλεσαν 149 άτομα, εκ των οποίων οι 51 ήταν ανήλικοι και από αυτούς οι 36 κάτω των 10 ετών.
Στις εκδηλώσεις σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση και ακούστηκαν συνθήματα εναντίον του φασισμού και του ναζισμού, αλλά και εναντίον του Δημάρχου Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτετζίδη, επειδή η δημοτική αρχή δεν είχε εξαιρέσει από τη λίστα των προσκεκλημένων κομμάτων τη Χρυσή Αυγή, η οποία τελικά δεν έστειλε εκπρόσωπό της.
Έλα όμως που ο ξεφτίλας Δήμαρχος είχε στείλει επιστολή (μετά την πρόσκληση) στη Χ.Α, γράφοντας ότι:


"Αξιότιμοι κύριοι,
Κατόπιν της πρόσκλησης που σας αποστείλαμε για να παραβρεθείτε στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 68 χρόνια του ολοκαυτώματος Χορτιάτη, είχαμε την επίσημη ενημέρωση ότι προετοιμάζεται προβοκάτσια με έκτροπα που ενδεχομένως θα αμαυρώσουν το μνημόσυνο και την μνήμη των νεκρών προγόνων μας. Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα που αφορούν την Εθνική μνήμη σας παρακαλούμε να αγνοήσετε την πρόσκληση ως μη γενόμενη συνεισφέροντας τα μέγιστα για να μην αμαυρωθεί η μνήμη των 149 θυμάτων του Χορτιάτη μας. Ευχαριστώντας σας εκ των προτέρων για την θετική σας συμβολή,
Με εκτίμηση,

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης
Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πυλαίας-Χορτιάτη
Το Τοπικό Συμβούλιο Δ.Κ. Χορτιάτη "



Δείτεο το σχετικό βίντεο από το:
http://www.seleo.gr/



http://www.youtube.com/watch?v=I3__PrhWQgw&feature=player_embedded

Δεν υπάρχουν σχόλια: