Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Aντιναζιστικό συλλαλητήριο στον Πειραιά


Δυναμική απάντηση έδωσαν εκατοντάδες στην αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι στην πλατεία Κοραή του Πειραιά, εναντία στην επίθεση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Το προηγούμενο Σάββατο μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά δέχθηκαν άνανδρη επίθεση στο κέντρο της πόλης (Σωτήρος και Καραϊσκου) από 4 τραμπούκους της Χρυσής Αυγής.

Η πετυχημένη διαδήλωση που κάλεσαν φορείς, συνδικάτα και πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς στην πόλη, έστειλαν πλατύ μήνυμα αντίστασης κι ενότητας στις φασιστικές επιθέσεις.

«Ο Πειραιάς γνωρίζει από προσφυγιά, έξω οι φασιστές», «Να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αυτής της συμμορίας της Ναζιστικής», «Ποτέ ξανά φασισμός», «Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι», ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναξαν οι διαδηλωτές στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά.

Όλοι οι ομιλητές κατήγγειλαν τις ναζιστικές επιθέσεις, μίλησαν για το συστημικό ρόλο των φασιστών που εκτρέφει η κυβέρνηση και τα αφεντικά, «αγκαζέ» με την αστυνομία προωθώντας τη ρατσιστική πολιτική, για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τις μαζικές αντιδράσεις ενάντια στη λιτότητα, τη φτώχεια και την ανεργία.

Όλοι μίλησαν για την ανάγκη δημιουργίας ενός πλατιού  αντιφασιστικού μετώπου που θα οργανώνει την κοινή δράση σε κάθε χώρο και σε κάθε γειτονιά, ώστε να μπει φρένο στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις. Για να ανοίξει ο δρόμος της πιο μαζικής αντίστασης ενάντια στους τρελούς με το πριόνι της συγκυβέρνησης.

Είναι ένα ακόμα βήμα που συνδέεται με τους αγώνες εκατομμυρίων για να διώξουμε τα μνημόνια, τις τρόικες και τους νεοναζί, στο νέο γύρο  εργατικής αντίστασης που ξεκινά με την πανεργατική Γενική Απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου.

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά ευχαριστεί θερμά όσους και όσες πήραν μέρος στη διοργάνωση της διαδήλωσης και κυρίως το νέο κόσμο από τα  συνδικάτα και τις γειτονιές του Πειραιά, που δηλώνει πρόθυμος να ενισχύσει αυτή  την κοινή δράση.

Τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, στο Σύνδεσμο Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (Πραξιτέλους 236),  η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά καλεί σε ανοιχτή συνέλευση για να κουβεντιάσουμε για τα επόμενα βήματα απλώματος κοινών πρωτοβουλιών στην πόλη για να βάλουμε μια και καλή τέλος στις προκλήσεις των ναζιστικών συμμοριών και σε όσους τους προστατεύουν.
 
Δείτο το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: