Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

"Άνωθεν" εντολή για golden προσλήψεις στην ΕΡΤ



Συνέλευση πραγματοποίησαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή. Σε αναμονή του ψηφίσματος που θα βγεί, αναφέρουμε ότι η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις νέες προσλήψεις των ΠΕΘ (προσωπικό ειδικών θέσεων) με παχυλές αμοιβές και επιφορτισμένους να «σπρώξουν» επικοινωνιακά την κυβερνητική-τροϊκανή πολιτική, την ώρα που οι απλοί μισθωτοί και στην ΕΡΤ και αλλού πένονται. 
Ταυτόχρονα, οδηγούνται στη λήξη τους οι συμβάσεις των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) που σημαίνει ότι θα υπάρξουν τομείς που δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν, με δεδομένο ότι παράλληλα υπάρχουν και αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων, αλλά την ίδια ώρα ξαναρχίζει το πάρτυ των ΠΕΘ.
 Όπως έγινε γνωστό, στις διαμαρτυρίες των εργαζομένων για τις golden προσλήψεις ΠΕΘ, η απάντηση της διοίκησης της ΕΡΤ, ήταν ότι προήλθαν από «άνωθεν» εντολές. Όσοι έχετε απορίες για το «άνωθεν»,  πληροφορίες στον κυρ Αντώνη, τον κυρ Βαγγέλη και τον κυρ Φώτη, της συγκυβέρνησης, όσο αυτή παραμένει στη θέση της.

Ακούστηκαν επίσης, επισημάνσεις για τις κρατήσεις για το επίδομα ανεργίας, που δεν γίνονται για τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, με αποτέλεσμα να είναι επί ξύλου κρεμάμενοι, οι ανησυχίες για το τί μπορεί να σημάνει μια συγχώνευση με το ΑΠΕ, όταν ήδη έχει ληστευθεί το ανταποδοτικό τέλος, κλπ

Δεν υπάρχουν σχόλια: