Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ «ΑΘΗΝΑ 9,84»




Οι δημοσιογράφοι του «Αθήνα 9,84 FM», σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε σήμερα Τρίτη 27 Οκτωβρίου στα γραφεία του σταθμού, εξετάσαμε τις εξελίξεις σχετικά με την επαπειλούμενη μετατροπή των δημοτικών ΜΜΕ σε Ανώνυμες Εταιρείες και την δρομολογούμενη κατά συνέπεια δραστική μείωση του προσωπικού τους.

Οι εργαζόμενοι στον χώρο μας είναι ανάστατοι, καθώς βλέπουν να στενεύουν ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια μέχρι τις 31/12 οπότε, ελλείψει έως τώρα άλλης ρύθμισης, οι δημοτικοί ραδιοσταθμοί της χώρας θα πρέπει, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις («Νόμος Ρουσσόπουλου» περί αδειοδοτήσεων, Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων), να μετατραπούν σε Ανώνυμες Εταιρείες και επί της ουσίας να τερματίσουν άδοξα την ιστορία τους.

Το σχέδιο τροπολογίας επί του οποίου διαπραγματεύθηκαν το προηγούμενο διάστημα η ΚΕΔΚΕ με την ΠΟΕΣΥ παρέμεινε αναξιοποίητο, λόγω της πρόωρης διάλυσης της Βουλής και η νέα κυβέρνηση καλείται να ρυθμίσει επειγόντως μια κρίσιμη εκκρεμότητα.

Για τους λόγους αυτούς:
· Επαναλαμβάνουμε την εκτίμησή μας ότι οι επαπειλούμενες ανατροπές στο καθεστώς των δημοτικών ΜΜΕ συνιστούν την υπονόμευση ενός δημόσιου αγαθού, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, και αντί να διορθώνουν τις υπαρκτές κακοδαιμονίες του χώρου ανοίγουν τον δρόμο, όπως έδειξε και η πρόσφατη εμπειρία του Ρ/Σ «Ξένιος», σε αδιαφανείς και διαβλητές διαδικασίες.

· Ζητούμε από κάθε αρμόδιο υπουργό να δεχθεί αντιπροσωπεία μας και να διευκρινίσει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης επί του θέματος.

· Καλούμε τα κεντρικά συνδικαλιστικά μας όργανα (ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ) να αναλάβουν τις ευθύνες τους συντονίζοντας με συγκεκριμένα βήματα τον αγώνα για την υπεράσπιση των δημοτικών ραδιοσταθμών της χώρας.

· Προτείνουμε τη σύγκληση κοινής Γενικής Συνέλευσης των δημοτικών ραδιοσταθμών του Λεκανοπεδίου («Αθήνα 9,84», «Ξένιος», «Επικοινωνία», «Κανάλι 1») την ερχόμενη Τρίτη 3 Νοεμβρίου, ώρες 11-15, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) με αντικείμενο τον προγραμματισμό κινητοποιήσεων.

· Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς όλους τους συναδέλφους που δοκιμάζονται από την κρίση και την απορρύθμιση του τοπίου της ενημέρωσης και ξεχωριστά προς τους εργαζόμενους στους Ρ/Σ «Ξένιος» και «Κανάλι 1», που μεταξύ άλλων παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες.

Η Γ.Σ. ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84»

Δεν υπάρχουν σχόλια: