Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Ένα νέο σκάνδαλο στην ΕΡΤ.


1)ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ

Η ΠΟΣΠΕΡΤ μήνες τώρα καταγγέλλει τον Πρόεδρο της ΕΡΤ για αδιαφάνεια και κατασπατάληση του χρήματος του Ελληνικού Λαού.
Σήμερα καταγγέλλεται για αδιαφανείς διαδικασίες και …αμέλειες. Με αποτέλεσμα η ΕΡΤ να στερείται εσόδων από τη μη ανανέωση της σύμβασης με τον ΟΠΑΠ για τη μετάδοση των κληρώσεων των: ΠΡΟΤΟ-ΛΟΤΤΟ-ΤΖΟΚΕΡ από την ΕΤ1.
Την ίδια ώρα που υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ ΟΠΑΠ και ΕΤ3 με μικρότερο όφελος για την ΕΡΤ ο κύριος Χρήστος Παναγόπουλος κάνει τον ανήξερο και ξεχνά την αλληλογραφία του με την Διοίκηση της ΕΤ3 (αρ. πρωτ: 763/14-9-09, αρ. πρωτ: 894/14-10-09, 3138/ΓΔ/ 14-10-09 κ.α. ).
Λίγο πριν περάσει την έξοδο ο εν λόγω κύριος των 347.000 ευρώ, μας διδάσκει τι εστί: «χρηστά ήθη».
Για όσες μεθοδεύσεις ή παραλείψεις(;;;) έχουν γίνει από τις 2-9-2009 έως και σήμερα, θεωρούμε ότι η αυτεπάγγελτη λειτουργία των Εισαγγελικών αρχών είναι αναμενόμενη.
Σε κάθε περίπτωση η ΠΟΣΠΕΡΤ συγκεντρώνει στοιχεία και γι’ αυτό το σκάνδαλο!



2)ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΠΑΣΥΜΗΤΕ - ΕΡΤ

21-10-09

Το σκάνδαλο ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΤΖΟΚΕΡ και η ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΟΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤ3!

Τι κι αν ήταν προεκλογική περίοδος; Οι συμφωνίες «έδιναν και έπαιρναν» μεταξύ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (του ΟΠΑΠ) και Διοικούντων την ΕΡΤ !
Προς όφελος ποιου; του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!
Της ΝΟΒΑ, μιας διαφημιστικής και ...
Η ιστορία αφορά την τηλεοπτική κάλυψη και ζωντανή μετάδοση των κληρώσεων των παιχνιδιών του Ο.Π.Α.Π. Μέχρι 9/10 όλα γινόταν με βάσει τον ιδρυτικό νόμο 1730 της ΕΡΤ-ΑΕ.
Η σύμβαση ΟΠΑΠ-ΕΡΤ έληγε 31-08-09.
Ποιος αμέλησε; Γιατί δεν ανανεώθηκε;
H ΕΡΤ συνέχιζε όμως να το καλύπτει όταν ξαφνικά το απόγευμα 9/10 ακυρώνονται όλα τα προγραμματισμένα συνεργεία του Σαββατοκύριακου και η τηλεοπτική κάλυψη – μετάδοση γίνεται από τη ΝΟΒΑ! Τι είχε προηγηθεί;
Την Τετάρτη (2/9) ημέρα προκήρυξης των εκλογών η διοίκηση της ΕΡΤ έδωσε εντολή να ακυρωθεί η προγραμματισμένη κάλυψη ενώ τις επόμενες μέρες το κάλυπτε κανονικά.
ΓΙΑΤΙ; Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ- στο ΔΣ του ΟΠΑΠ- με επιχείρημα ότι δεν έγινε η μετάδοση, τη μέρα αυτή το έδωσε άρον άρον στη ΝΟΒΑ ! Ήταν το άλλοθι;
Την ίδια μέρα το ΔΣ της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΤ3 εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο της, κύριο Σπηλιοπουλο να χειριστεί το θέμα της ζωντανής μετάδοσης των παιχνιδιών ο οποίος στέλνει γράμμα 14/09 στον πρόεδρο της ΕΡΤ-ΑΕ και στον ΟΠΑΠ, ότι ενδιαφέρεται να μεταδίδει τις κληρώσεις αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να τις καλύπτει διότι δεν διαθέτει τεχνικά μέσα στην Αθήνα !!!
Γνωρίζοντας ότι τα τεχνικά μέσα της ΕΡΤ-ΑΕ είναι κοινά και καλύπτουν πάντα ΟΛΕΣ τις μεταδόσεις στην Αθήνα που ζητά η ΕΤ3, όπως και των άλλων 2 καναλιών της εταιρίας! Γνωρίζοντας ότι η ΕΤ3 δεν είναι ανεξάρτητο μαγαζί από την ΕΡΤ– ΑΕ στην οποία ανήκει!
Το Σαββατοκύριακο 10-11/10 – όπως ήδη κατήγγειλε η ΠΟΣΠΕΡΤ- το παράγει και το μεταδίδει η ΝΟΒΑ. συνδρομητικό κανάλι, στο οποίο δεν έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΤΕΣ ενός πανελλαδικού καναλιού.
Η ΕΤ3 έχει τη λύση: Συμφωνία με ΟΠΑΠ, να ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΕΙ το παραγόμενο από ιδιωτικό κανάλι προϊόν! Μόλις 3 μέρες πριν τις εκλογές !
Στις 10/10 Σάββατο - ο πρόεδρος της ΕΡΤ-ΑΕ Χ. Παναγόπουλος- στέλνει απάντηση ( 1 μήνα μετά) στο Σπηλιόπουλο να μην προχωρήσει σε συμφωνία – που όμως έχει ήδη υπογραφεί - διότι βλάπτει τα συμφέροντα της ΕΡΤ και άλλα τέτοια!
Ο ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ της ΕΤ3 14/10 καλεί ΔΣ και ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ την ΣΥΜΦΩΝΙΑ που έχει υπογράψει 3 μέρες πριν τις εκλογές με τον ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΟΠΑΠ και έχει έναρξη εφαρμογής από την ίδια μέρα! `Στη λήξη του ΔΣ ο πρόεδρος της ΕΡΤ- όπως μαθαίνουμε - ζητά αν μπορούν να απεμπλακούν διότι θα πάνε για απιστία κλπ.
Ποιοι μας δουλεύουν σε βάρος του δημοσίου ;
Από το ίδιο βράδυ14/10 και 1 βδομάδα πλέον ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ πρόγραμμα της ΝΟΒΑ από δημόσιες συχνότητες κατά παράβαση του ιδρυτικού της νόμου, στερώντας την ΕΡΤ σημαντικά ήδη προϋπολογισμένα έσοδα !
Δυστυχώς αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα από τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης ολοένα και μεγαλύτερου κομματιού του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος στο διάστημα της θητείας του ακριβοπληρωμένου κ. Χ. Παναγόπουλου. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ τους ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ! Αλλά και ΑΜΕΣΗ ακύρωση αυτών των «συμφωνιών» με άμεση παρέμβαση του Υπουργού Πολιτισμού! Λέγεται ότι οι «ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ την ΕΤ3» κατέθεσαν ήδη τις παραιτήσεις τους Οι διοικούντες την ΕΡΤ-ΑΕ τι περιμένουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: