Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Αλληλεγγύη στην απεργία στην Πάτρα


Μυτιλήνη 20/10/2009 Δελτίο Τύπου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου χαιρετίζει την από κοινού απόφαση των Διοικητικών Συμβουλών της Ένωσης Υπαλλήλων Τύπου Αχαΐας και της ΕΣΗΕΠΗΝ για την προκήρυξη 24ωρης απεργίας σε 4 εφημερίδες της Πάτρας.

Το ζοφερό εργασιακό περιβάλλον με τα αλλεπάλληλα κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, με παράνομες απολύσεις, καθυστερήσεις στη καταβολή δεδουλευμένων και μη τήρηση στοιχειωδών όρων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που καταγγέλλουν οι συνάδελφοι από την Πάτρα τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο σχεδόν σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης της επαρχίας.

Το Σ.Ε.Μ.Μ.Ε.Λ. έχει ήδη πριν καιρό επισημάνει ότι η απάντηση σε τέτοιου είδους πρακτικές πρέπει να είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. γι αυτό έχουμε προτείνει κοινό απεργιακό μέτωπο ΟΛΩΝ των σωματείων στο χώρο του Τύπου ενάντια στο «δικαίωμα» των εργοδοτών να ανοιγοκλείνουν όποτε θέλουν έντυπα, να πετούν σαν αναλώσιμα αντικείμενα τους εργαζόμενους.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη, ότι κάτω από το βάρος των προβλημάτων αν και με αργοπορία και άλλα Σωματεία στο χώρο του Τύπου διαπιστώνουν την αναγκαιότητα ΕΝΩΤΙΚΗΣ αγωνιστικής απάντησης απ όλους τους εργαζόμενους στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για συντεχνιακές πρακτικες.

Εμείς θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση και θέλουμε να ελπίζουμε πως το παράδειγμα της αγωνιστικής δράσης στην Πάτρα θα έχει συνέχεια και σ άλλες πόλεις της χώρας αλλά και εδώ στη Λέσβο.

Η πρόσφατη ευρεία σύσκεψή που διοργανώσαμε με συμμετοχή εργαζομένων από το σύνολο των τοπικών Μ.Μ.Ε. και κυρίως η μεγάλη συμμετοχή σε αυτή μας δεσμεύει να περιφρουρήσουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε το δικαίωμα στην εργασία και την προστασία των συμφερόντων των συναδέλφων μας.

Εμείς δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Δεν καθίσαμε ούτε πρόκειται να καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια. Δεν θα συναινέσουμε στο να πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Με όπλο την ενότητα μπορούμε να αποκρούσουμε την επίθεση, να υπερασπίσουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

ο πρόεδρος η γενική γραμματέας
Θράσος Αβραάμ, Θάλεια Βουγδή

Δεν υπάρχουν σχόλια: