Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Η συγκέντρωση στο ΔΟΛ







Συγκέντρωση έξω από το ΔΟΛ πραγματοποίησαν εργαζόμενοι, ανταποκρινόμενοι στη στάση εργασίας της ΕΠΗΕΑ (12 έως 4μμ) με αφορμή τις απολύσεις τριών συναδέλφων τους.

Ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μάρκος Γκανάς ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις και τόνισε ότι την ερχόμενη βδομάδα θα υπάρξουν νέες αποφάσεις για κινητοποιήσεις, αν δεν έχει λυθεί το πρόβλημα. Επίσης δήλωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων στο ΔΟΛ παίρνουν μέρος στη στάση εργασίας.

Ο Σταμάτης Πρωτολάτης, από το ΔΣ της ΕΠΗΕΑ και εργαζόμενος στο ΔΟΛ, έκανε λόγο για σχεδόν 50 απομακρύνσεις εργαζομένων, μελών της ΕΠΗΕΑ, με απολύσεις ή άλλους τρόπους τα δύο τελευταία χρόνια από το ΔΟΛ.

Ο Β. Γκιλάκης από το ΔΣ της ΕΠΗΕΑ έκανε λόγο και για την ανάγκη πολιτικής τιμωρίας, όσων ψηφίζουν νόμους που δημιουργούν αντεργατικά πλαίσια.
Ο Θ. Μπερεδήμας γραμματέας της ΕΣΠΗΤ μετέφερε τη συμπαράσταση του σωματείου τους στους εργαζόμενους στο ΔΟΛ.

Η Γιάννα Σακελλαρίου μέλος των Financial Crimes και της ΕΠΗΕΑ, εργαζόμενη στο ΔΟΛ, κάλεσε τα σωματεία να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, μέχρι την ανάκληση των απολύσεων».


Από το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ ο Νάσος Μπράτσος τόνισε ότι: «το δικό μας exit poll εδώ μπροστά στην πόρτα του ΔΟΛ, έδωσε αυτοδυναμία στην υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Πρέπει συσπειρωμένοι στα σωματεία μας να συνεχίσουμε τη μάχη για να αποκρούσουμε την αντεργατική επίθεση που θα χειροτερέψει μετά τις εκλογές, αλλά και να διευρύνουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Με την ενότητα και τη δράση μας θα υποχρεώσουμε ακόμα και σωματεία όπως η ΕΣΗΕΑ της οποίας είμαι μέλος και δυστυχώς δεν είναι παρούσα εδώ, να σταματήσουν να μένουν μακριά από τις κινητοποιήσεις».


Ο Τάσος Αναστασιάδης, υποψήφιος βουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Β΄ Αθήνας, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα κλιμάκωσης των αγώνων, στους οποίους η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν και θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό τους.

Ο Α. Καραβάς υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Παρόντες επίσης ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΤΥΜ Π. Ξηρογιάννης, ο Χ. Πραμαντιώτης (ΔΣ ΕΣΠΗΤ),κλπ

Μελανό σημείο η ειδοποίηση της αστυνομίας από την εργοδοσία, που εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια των ομιλιών, λες και οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις είναι εγκληματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: