Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Διασπαστική ομοσπονδία στην ΕΡΤ!!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ 09-10-2009


Μερίδα της ΠΑΣΚΕ- ΕΡΤ, κατευθυνόμενη από την «ηγετική» ομάδα, που έχασε το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ τον περασμένο χειμώνα μετά από προσφυγή της για διορισμό ΔΣ, «κήρυξαν» τη διάσπαση της ΠΟΣΠΕΡΤ, μαζί με την ηγεσία ΔΑΚΕ–ΕΡΤ και τη δημιουργία «άλλης» ομοσπονδίας με την επωνυμία ΟΜ.Ε. ΕΡΤ!
Η ομάδα αυτή της ΠΑΣΚΕ, τον περασμένο Ιούνιο, απείχε με πολιτική απόφαση, όπως δήλωσε, από το εκλογικό συνέδριο που ακολούθησε, μετά την απόρριψη δικαστικής της προσφυγής, για τη μη συμμετοχή των σωματείων του Ιδιωτικού τομέα!
Το δημοκρατικά, νόμιμα εκλεγμένο και χωρίς αποκλεισμούς Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ, που συγκροτήθηκε στις 26/06, υπερασπίστηκε την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος και τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ΕΡΤ, απέναντι σε μια αυταρχική και παράνομη συμπεριφορά της Διοίκησης της ΕΡΤ.
Την ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ της ΕΡΤ Α.Ε. στήριξε με κάθε τρόπο η ομάδα ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, με ηγέτη τον τ. ΠΡΟΕΔΡΟ της ΠΟΣΠΕΡΤ ο οποίος οδήγησε το προεδρείο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ του στο σημείο να παρέμβει υπέρ της εργοδοσίας σε αγωγή της ΕΡΤ εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ και του ΟΜΕΔ για τη Συλλογική Σύμβαση, με Μάρτυρα τον ΙΔΙΟ, ενώ εχτές ακόμη έστειλε τους ανακληθέντες από την ΠΟΣΠΕΡΤ - 3μηνες πριν - «εκπροσώπους» του, σε αμειβόμενη επιτροπή, που συγκάλεσε, με παράνομη σύγκληση και σύνθεση, ο πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Παναγοπουλος παρά την εντολή και του ίδιου του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ!
Ο «χαμένος» τ. πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Αρίστων Κοντιζάς χτες, εκπροσωπώντας όπως δήλωσε την ΠΑΣΚΕ στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου του, που με αντικαταστατικό τρόπο συγκάλεσαν για αυτό το σκοπό, «κήρυξε» την Ίδρυση μιας «άλλης» ομοσπονδίας - ΚΟΝΤΡΑ στην ΠΟΣΠΕΡΤ- μόνο από συλλόγους ΕΡΤ, κηρύσσοντας το μίσος εναντίον των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και όσων υπερασπίζονται την ενότητα όλων των εργαζομένων στα ΗΜΜΕ! Οι υποστηρικτές της διάσπασης προσπαθούν να ταυτίσουν τους εργαζόμενους με τους ιδιοκτήτες των ΗΜΜΕ και τους προβάλλουν σαν και καταχραστές και καταπατητές της ΠΟΣΠΕΡΤ. Με μια φρασεολογία και πρακτική που θυμίζει εμφυλιοπολεμική περίοδο τους κατηγορούν ότι ανήκουν στον αριστερό χώρο. Ο τ. πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στο Ενιαίο ταμείο τύπου για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, αίτημα πολλών χρόνων όλων των προοδευτικών παρατάξεων και με το επιχείρημα ότι είναι πολιτική θέση αποκλειστικά του ΣΥΡΙΖΑ (!), κατήγγειλε την ΠΟΕΣΥ και τον πρόεδρο της! Προφανώς προσπαθεί να καλύψει την δικιά του πρακτική, όταν ήταν πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία αρχικά ήταν υπέρ του ενιαίου ταμείου, αλλά μεταβλήθηκε ξαφνικά μετά από συνάντηση με τον τότε υπουργό Ρουσόπουλο την άνοιξη του 2007.
Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ συνεταίρος τόσα χρόνια με την «ηγετική» ΠΑΣΚΕ, στη συν-διοίκηση που ασκούσε με τον κ. Παναγοπουλο, ακολούθησε πιστά στην επιδίωξη αυτής της «άλλης» διασπαστικής ομοσπονδίας.
Συγκυβερνούσαν τόσα χρόνια και επειδή έχασαν την πλειοψηφία του συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ θέλουν να φτιάξουν ΑΛΛΗ ομοσπονδία, διαπαραταξιακή κόντρα στα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και στις αποφάσεις της ΓΣΕΕ!
Αποδεικνύοντας αμφότεροι ότι άλλα τα λόγια και άλλα οι πράξεις! ΕΥΓΕ !

Δεν υπάρχουν σχόλια: