Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

το μέλλον των δημοτικών ραδιοφώνων


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η κατάσταση σχετικά με το μέλλον των δημοτικών ραδιοφώνων αρχίζει να γίνεται ιδιαίτερα πιεστική και χρειάζεται να ανεβάσουμε τους ρυθμούς κινητοποίησής μας.

Ανεξάρτητα από το ποια είναι επί του θέματος η πολιτική βούληση της νέας κυβέρνησης (που και αυτή μένει να αποσαφηνιστεί), το ίδιο το χρονοδιάγραμμα που έχουμε μπροστά μας είναι ασφυκτικό.

Υπενθυμίζω: στις 31/12 λήγει η παράταση που είχε δοθεί πέρσι και θα πρέπει, αν δεν υπάρχει άλλη ψηφισμένη ρύθμιση, να εφαρμοστούν οι προβλέψεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και του "Νόμου Ρουσσόπουλου" (για τις αδειοδοτήσεις): κοινώς, οι δημοτικές επιχειρήσεις ραδιοφωνίας κλείνουν και στη θέση τους δημιουργούνται Α.Ε., με όσο προσωπικό "αντέχουν".

Αλλά και για την όποια ρύθμιση τυχόν συμφωνηθεί (αν θεωρήσουμε ότι η νέα πολιτική ηγεσία δεν έχει αντιρρήσεις στο σχέδιο τροπολογίας που έχουν εν πολλοίς συμφωνήσει η ΚΕΔΚΕ με την ΠΟΕΣΥ) τα περιθώρια υιοθέτησής της είναι στενά. Να ληφθεί δε υπ' όψιν ότι από τις 15 Δεκεμβρίου και μετά η Βουλή ασχολείται αποκλειστικά με τον προϋπολογισμό, ενώ στις 22 Δεκεμβρίου κλείνει για τις γιορτές. Άρα, η όποια τροπολογία πρέπει να έχει κατατεθεί πολύ νωρίτερα.

Από την πλευρά μας, οι εκπρόσωποι των 4 δημοτικών Ρ/Σ έχουμε ήδη απευθύνει επιστολή στους συναρμόδιους υπουργούς ενώ η ΠΟΕΣΥ ζήτησε για λογαριασμό μας επισήμως από τον Γ. Ραγκούση συνάντηση.

Πραγματοποιούνται και άλλες βολιδοσκοπήσεις, πόσο μάλλον που ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί το θέμα των αρμοδιοτήτων των υπουργών (σίγουρα πάντως θα έχουμε να κάνουμε με τουλάχιστον 2 συναρμόδιους υπουργούς, έναν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση - βλ. Κώδικας - και έναν για τα ΜΜΕ - βλ. αδειοδοτήσεις). Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται τα πράγματα να είναι πιο σαφή.

Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες "επαφές" υπολείπονται σε αξία και αποτελεσματικότητα της συλλογικής αγωνιστικής δράσης, η οποία ενδέχεται και να γίνει μονόδρομος, σε περίπτωση αρνητικών εξελίξεων.

Για αυτό προτείνω καταρχήν, τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης την ερχόμενη Τρίτη 27 Οκτωβρίου ώρα 11.30 στον πρώτο όροφο του σταθμού, ώστε να εξετάσουμε τα έως τότε δεδομένα και να καθορίσουμε την κοινή μας στάση.
Προφανώς, θα συζητηθούν και όποια άλλα τρέχοντα θέματα εκκρεμούν (π.χ. επιδόματα πενταετίας κτλ.).
Η παρουσία όλων των συναδέλφων του Αθήνα 9,84, του AIR 104,4 και του athina984.gr είναι απαραίτητη.

Συναδελφικά,
Κώστας Ράπτης

(εκπρόσωπος του "Αθήνα 9,84" στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: