Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Απάντηση στον εκδότη


1)Το Σωματείο Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου, απάντησε στην επιστολή του εκδότη των Αιολικών Νέων (επίσης έχει σταλεί εξώδικο σε βάρος του).



Δελτίο Τύπου

Μέσα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία ο κ. Κονδυλούδης αφήνει 20 εργαζόμενους στο δρόμο χωρίς κανένα λόγο και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση. Η κοινωνική κατακραυγή εναντίον του γι αυτή την ανάλγητη πράξη καθημερινά μεγαλώνει. Καταλαβαίνουμε ότι επειδή σιγά σιγά αποκαλύπτονται οι πραγματικοί λόγοι του λουκέτου που έβαλε στην εφημερίδα έχει αρχίσει να χάνει την ψυχραιμία και καταφέρεται κατά πάντων. Έφθασε μάλιστα στο σημείο να κάνει και μαθήματα περί συνδικαλισμού ποιός αυτός δεν εφάρμοζε εν γνώση του συστηματικά τις συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων. Στο δελτίο τύπου που απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ την Τετάρτη 10 Μαρτίου αναφέρει ότι το Σωματείο μας παραπληροφορεί τους συμπολίτες μας.
Δεν μας λέει όμως σε τι παραπληροφορούμε τους συμπολίτες μας. Επίσης δεν μας αναφέρει ποιος ήταν αυτός ο ανήθικος και ανέντιμος εκβιασμός που συνεχώς λέει ότι δέχτηκε.
Ο πρώην εκδότης κ. Κονδυλούδης με την ασφάλεια των χρημάτων του θέλει να μετατρέψει την ανεργία 20 ανθρώπων σε live show μεσημεριανού τύπου με κάμερες και
θεατές. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο του.
Για τα όσα συκοφαντικά αναφέρει περί «εκβιασμών» θα κληθεί να τα αποδείξει στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Ηδη του έχει αποσταλεί σχετικό εξώδικο τόσο από το Σωματείο όσο και από τους εργαζόμενους.


Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Η πρόεδρος Ο γενικός γραμματέας

Θάλεια Βουγδή Νίκος Κασκαράς


ΨΗΦΙΣΜΑ της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

Στις 25 του Φλεβάρη, μία μόλις ημέρα μετά την απεργία, οι 20 εργαζόμενοι των εφημερίδων «Αιολικά Νέα» και «Κυριακάτικα Αιολικά» της Μυτιλήνης βρήκαν τις πόρτες της επιχείρησης κλειδωμένες, τους ιδιοκτήτες άφαντους και την απόλυσή τους θυροκολλημένη! Η αιτία, όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι, είναι το ότι την προηγούμενη ημέρα, την ημέρα της απεργίας, δεν πήγε κανείς τους στη δουλειά.
Να ποια είναι η αντιμετώπιση των εργαζομένων από την εργοδοσία στα χρόνια του νέου εργασιακού μεσαίωνα. Να πού έχει οδηγήσει τα πράγματα η σαρωτική αντεργατική πολιτική που δίνει το «πράσινο φως» σε κάθε είδους ασυδοσία, στην καταπάτηση και των στοιχειωδέστερων εργατικών δικαιωμάτων.
Η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων είναι το όπλο μας απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα. Καταδικάζουμε αυτήν την απαράδεκτη τρομοκρατική μεθόδευση, καταγγέλλουμε την εκδικητική εργοδοτική μανία και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των εργαζομένων, καθώς και την αποζημίωσή τους για όσες ημέρες εργασίας έχασαν με ευθύνη της εργοδοσίας. Αυτό υπαγορεύει το δίκαιο των εργαζομένων.
8/3/2010

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: