Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Δράση αλληλεγγύης από το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο



φωτο από την εφημερίδα της Λέσβου "Εμπρός", η αστυνομία μπροστά στο κτήριο της εφημερίδας "Αιολικά Νέα"
1)ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Μυτιλήνη 23 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόκληση προς τους εργαζόμενους όλης της Λέσβου, το δημοκρατικό λαό της Λέσβου και όχι μόνο, αποτελούν οι “συμβουλές” του ιδιοκτήτη της εφημερίδας ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ στην Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στα ΜΜΕ Λέσβου, να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου του Σωματείου, διαφορετικά θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ελληνική δικαιοσύνη.
Πολύ ψηλά έπιασε τον αμανέ ο εν λόγω κύριος. Φούσκωσαν τα μυαλά του ως φαίνεται, οι “φιλοφρονήσεις” των διαφόρων τοπικών παραγόντων στο πρόσωπό του, για να έχουν την εύνοια στις στήλες της εφημερίδας που είναι ιδιοκτήτης και νόμισε ότι έχει το δικαίωμα να αλλάζει και τις διοικήσεις σωματείων.
Με αφορμή τις ενέργειες του ιδιοκτήτη της εφημερίδας Αιολικά Νέα, της απαξιωτικής και εχθρικής αντίληψής του για τον Συνδικαλισμό των εργαζομένων, που δεν χάνει ευκαιρία σε κάθε εμφάνισή του να πλασάρει, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο θα βρίσκεται στο πλευρό κάθε Δ.Σ. σωματείου, κάθε συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενου που διεκδικεί το δίκιο του εργάτη και στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΜΜΕΛ και στους εργαζόμενους των ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ.
Καλούμε τους εργαζόμενους των ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, τους εργαζόμενους της Λέσβου με όπλο την ενότητα, να καταδικάσουν και να αντιπαλέψουν τέτοιες ενέργειες.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

2)ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Μυτιλήνη 23 Μαρτίου 2010


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Προς
Τα Τοπικά ΜΜΕ
Σας προσκαλούμε σε συνέντευξη τύπου, αύριο Τετάρτη 24 Μάρτη και ώρα 11.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, οδός Δαβάκη και Βαλαωρίτου Μυτιλήνη, με θέμα: την ωμή παρέμβαση του ιδιοκτήτη εφημερίδας ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ στη λειτουργία του Σωματείου των Εργαζομένων στα ΜΜΕ Λέσβου.
Σας γνωρίζουμε ότι θα παρευρίσκονται εκπρόσωπος του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, εκπρόσωποι του ΣΕΜΜΕΛ και εκπρόσωπος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου και Νήσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: