Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010

Συκοφαντική ενέργεια σε βάρος συναδέλφου


Ακλόνητη απόδειξη στο www.youtube.com/user/1975doudou

ΠΟΥ ΣΥΝΘΛΙΒΕΙ ΤΗΝ ΨΕΥΔΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ «ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ»

Μια από τις χειρότερες κατηγορίες που μπορεί να προσάψει κάποιος συνεντευξιαζόμενος σε δημοσιογράφο είναι πως... άλλα του είπε και άλλα... έγραψε ο τελευταίος, σε σημείο που να υπάρχει σαφής αλλοίωση των εννοιών - νοημάτων που ήθελε ο πρώτος να αναδείξει! Κοινώς να υποστηρίξει ο συνεντευξιαζόμενος πως ο δημοσιογράφος του παραποίησε τα λεγόμενα για τους δικούς του λόγους. Κάτι που αποτελεί (εφόσον, βεβαίως, η κατηγορία είναι αληθής) καταστρατήγηση κάθε έννοιας δεοντολογίας και απαράδεκτη και πειθαρχικά ελεγχόμενη κίνηση από τα αρμόδια όργανα της ΕΣΗΕΑ.
Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, έχουμε το ακριβώς αντίθετο! Και αναφερόμαστε στον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Σμύρνης, Γιάννη Αρχοντούλη, ο οποίος, αντί για «ευχαριστώ» για την προβολή που του παρείχαμε το Σάββατο 6/3/2010 (μέχρι και στο πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε), εξέδωσε ανακοίνωση την επόμενη μέρα υπό τη μορφή διευκρίνισης, με την οποία μας κατηγορούσε για δήθεν «παραποίηση των λεγομένων του» με αφορμή την αναφορά του σχετικά με τον προπονητή της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». Ενώ, λοιπόν, ο Αρχοντούλης δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και χωρίς καν να ρωτηθεί για αυτό πως ο Καρούλιας «είναι ένας καλός προπονητής, κακά τα ψέματα, για Δʼ Εθνική», εκείνος στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή 7/3/2010 στις 2.25 μ.μ. μέσα από το φόρουμ των οργανωμένων οπαδών του Απόλλωνα υποστήριξε πως «τα ακριβή μου λόγια ήταν ότι ʽʽείναι πολυτέλεια για Δʼ Εθνικήʼʼ και τίποτα παραπάνω».
Αντιλαμβάνεστε πως η νοηματική διαφορά στην επίμαχη φράση είναι τεράστια. Απορούμε, ωστόσο, πώς είναι δυνατόν ο Αρχοντούλης να προβεί στην εν λόγω άκρως συκοφαντική ανακοίνωση εναντίον του δημοσιογράφου και της εφημερίδας, από τη στιγμή που η συνέντευξη έγινε (όπως συμβαίνει πάντα από επαγγελματίες δημοσιογράφους) με τη χρήση δημοσιογραφικού κασετόφωνου, το οποίο κατέγραφε τα πάντα. Και πώς είναι δυνατόν ο Αρχοντούλης να μπει σε αυτή τη διαδικασία γνωρίζοντας πως, παρά τις αρχικά κακές εντυπώσεις που πιθανότατα θα προκαλούσε αυτή η κίνησή του εις βάρος μας, όλο αυτό θα γυρνούσε τελικά εναντίον του. Ωστόσο, μάλλον δεν πρέπει να απορούμε... Και αυτό διότι είναι πασιφανές πως πίσω από τον Αρχοντούλη βρίσκονται άλλοι (φυσικά εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος του Απόλλωνα), οι οποίοι τον έβαλαν να πράξει ό,τι έπραξε με μοναδικό σκοπό την επαγγελματική μας βλάβη.
Έτσι, μοιραία ρωτάμε: Είναι τυχαίο και συμπτωματικό το ότι αυτό συνέβη λίγες ημέρες μετά την αναβολή που πήρε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ η υπόθεση σχετικά με την συκοφαντική επίθεση που είχαμε δεχθεί από τον προπονητή στις 14 Νοεμβρίου 2009, ενώπιον όλης της αποστολής του Απόλλωνα που ταξίδευε για τη Ρόδο, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»;
Ρωτάμε, λοιπόν, μήπως όλα αυτά αποτελούν ένα σχέδιο εξόντωσης του δημοσιογράφου ώστε να παρουσιαστεί αναξιόπιστος; Φαντάζει, πάντως, απίθανο ο Αρχοντούλης να πήγε στο γήπεδο με τον φορητό υπολογιστή του και να έκατσε να γράψει μια τέτοια κατάπτυστη και ψευδή ανακοίνωση λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα. Υποψιαζόμαστε πως κάποιο άλλο χέρι την έγραψε (αυτό, βέβαια, δεν ήταν του κόουτς).
Για να αποδείξουμε το ψευδές της ανακοίνωσης, σας παραθέτουμε τον διαδικτυακό σύνδεσμο www.youtube.com/user/1975doudou ώστε να ακούσετε ένα απόσπασμα των λεγομένων του Αρχοντούλη σε κανονική ροή συνέντευξης αλλά και την επίμαχη φράση για τον Καρούλια (σε πολλές επαναλήψεις) πως «είναι ένας καλός προπονητής, κακά τα ψέματα, για Δʼ Εθνική». Φράση την οποία μας είπε ο Αρχοντούλης και γράψαμε κάνοντας απομαγνητοφώνηση. Από εκεί και πέρα, αν εμείς θέλαμε να προκαλέσουμε κάποιο πρόβλημα (ή είχαμε εμπάθεια προς το πρόσωπο του Καρούλια), θα
μπορούσαμε αυτή τη φράση να την κάνουμε τίτλο και να μην την αφήσουμε χαμένη μέσα στη ροή του κειμένου της συνέντευξης. Οπωσδήποτε πιστεύουμε πως ο Αρχοντούλης είναι το «θύμα» της ιστορίας, που κάποιοι πονηροί (γιατί δεν είναι ένας) τον έβαλαν μπροστά, αλλά μετά λύπης μας εκείνου το όνομα φαίνεται στην ψευδή ανακοίνωση, την οποία οι παραγοντικοί «φωστήρες» του Απόλλωνα φρόντισαν να διασπείρουν και πέρα από το φόρουμ των οργανωμένων της ομάδας τόσο στο ειδησεογραφικό σάιτ periferiako.com όσο και στην καθημερινή και πανελλήνιας κυκλοφορίας αθλητική εφημερίδα Goal News, όπως και στο ειδησεογραφικό σάιτ SentraGoal.gr. Όλα αυτά, βέβαια, δεν μειώνουν στο ελάχιστο την ακέραιη ευθύνη του Αρχοντούλη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Όπως καταλαβαίνετε, όλα αυτά σχεδιάστηκαν για να κάνουν ζημιά σε έναν επαγγελματία δημοσιογράφο που έχει μόνο μία δουλειά και, αν για οποιονδήποτε λόγο είχε σβήσει τη συνέντευξη, θα μπορούσε (πέρα από τη λάσπη) να χάσει ακόμα και τη δουλειά του.
Κρίμα, γιατί σήμερα κάποιοι αόρατοι εκτέθηκαν και ταυτόχρονα έβγαλαν στη σέντρα και στοχοποίησαν έναν ποδοσφαιριστή. Ντροπή!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
(Εκπρόσωπος στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για την εφημερίδα "ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ")


Υ.Γ. σχόλιο Financial Crimes: είχαμε βγάλει ανακοίνωση για την επίθεση σε βάρος του συναδέλφου στο Ελ. Βενιζέλος, τώρα διαπιστώσαμε ότι ορισμένοι οπαδοί τον κατηγορούν, ότι η ηχογραφημένη συνέντευξη που τον δικαιώνει, είναι μοντάζ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: