Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010

Για τον "Ξένιο"


Αθήνα, Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Ανακοίνωση Δελτίο Τύπου

Άτυπη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας

για τον Δημοτικό ραδιοσταθμό Άνω Λιοσίων «Ξένιος»Σήμερα στις 10.00πμ έγινε στο Υπουργείο Εργασίας και υπό την αιγίδα του κου Δημήτρη Κωνσταντόπουλου (Συμβούλου του Υπουργού) άτυπη συνάντηση, για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Δημοτικού ραδιοσταθμού Άνω Λιοσίων «Ξένιος» που επί 11 μήνες παραμένουν απλήρωτοι.

Την πλευρά των εργαζομένων εκπροσώπησαν οι: Παναγιώτης Καλφαγιάννης (Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ), Νανά Νταουντάκη (Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ), Δημήτρης Καμαρινόπουλος (Πρόεδρος της ΕΤΕΡ), Δημήτρης Πίππας (γεν. γραμματέας ΕΠΗΕΑ), Δημήτρης Περπατάρης (Νομικός Σύμβουλος της ΕΤΕΡ), Λάζαρος Μπελίτσης (Νομικός Σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ), Δημήτρης Κλοκοτάρας (Νομικός Σύμβουλος της ΕΠΗΕΑ), Μανώλης Μητσόπουλος (Μέλος ΔΣ της ΕΤΕΡ και εργαζόμενος στον Ξένιο), Δημήτρης Τσανακαλιώτης (εκπρόσωπος τεχνικών στον Ξένιο), Κώστας Γεωργακόπουλος (εκπρόσωπος των συντακτών στο Ξένιο), Ρούλα Κιτσάκη (εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ του ραδιοσταθμού) καθώς και εργαζόμενοι του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM. Την πλευρά της εργοδοσίας εκπροσώπησε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου των Άνω Λιοσίων Ζωή Αρβανιτάκη και όχι ο πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Άνω Λιοσίων ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM Τριαντάφυλλος Χαραλαμπίδης, ή ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππούς, ο οποίος φυσικά και είχε κληθεί στη συνάντηση.

Πραγματικά προκλητική ήταν η συμπεριφορά της κας Ζωής Αρβανιτάκη που, ούτε λίγο ούτε πολύ, θεώρησε ότι και χάρη μας έκανε που προσήλθε, ενώ υπήρξε φραστικό επεισόδιο με τον κο Κωνσταντόπουλο που της συνέστησε να μην προκαλεί τους εργαζόμενους, τις Ενώσεις και τη νοημοσύνη μας. Το Υπόμνημα με τις δεσμεύσεις από την πλευρά της εργοδοσίας του Ξένιου που ζητήθηκε από τον κο Δημήτρη Κωνσταντόπουλο να προσκομιστεί στο Υπουργείο δεν υπογράφηκε, παρά τη συμφωνία, από τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο οικονομικών του Δήμου Άνω Λιοσίων, ενώ και η δέσμευση ότι δεν θα αλλάξει ο δημοτικός χαρακτήρας του Δημοτικού Ραδιοφώνου των Άνω Λιοσίων-ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM, όπως είχε συμφωνηθεί στην προηγούμενη συνάντηση την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, δεν υπήρχε πουθενά στο υπόμνημα. Επιπλέον δεν εκπληρώθηκε η υπόσχεση της Διοίκησης του Ξένιου για άμεση, μέχρι την 23η Φεβρουαρίου 2010, αποπληρωμή 3 μισθών από τους καθυστερούμενους. Η κ. Αρβανιτάκη, υπό την πίεση των Ενώσεων και του Συμβούλου του Υπουργού, παραδέχθηκε ότι οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο, δήλωσε «άγνοια» για το παρελθόν και προκάλεσε τη δικαιολογημένη έκρηξη και την οργή των εκπροσώπων των Δ.Σ. των σωματείων όταν είπε ότι δεν τους αναγνωρίζει και αναγνωρίζει μόνο τους εργαζόμενους του σταθμού, ενώ με εκφράσεις, μορφασμούς και χειρονομίες συνεχώς προκαλούσε την αντίδραση όλων όσων είχαν κληθεί στη συγκεκριμένη συνάντηση. Πάνω από 6 φορές ο κος Κωνσταντόπουλος τόνισε στην κα Ζωή Αρβανιτάκη ότι αντιμετωπίζει την κατάσταση με ανευθυνότητα και κάνει τα πάντα ώστε μεταξύ εργαζομένων και Διοίκησης του ραδιοσταθμού να υπάρχει κλίμα δυσπιστίας.

Ο κος Κωνσταντόπουλος κατέστησε σαφές ότι δεν θα ανεχθεί άλλο την κατάσταση από την πλευρά της Διοίκησης του ραδιοσταθμού και κάλεσε την εργοδοτική και την εργατική πλευρά σε νέα τριμερή για την Παρασκευή 5 Μαρτίου και ώρα 10.00πμ. Τόνισε ότι καλεί για τελευταία φορά την Διοίκηση του Ξένιου να τιμήσει την υπογραφή του συνυποσχετικού της 18ης Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: