Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

Σε άδεια ως… την απόλυσηφωτο από την εκδήλωση της Παρασκευής στη Μυτιλήνη. Η φωτο και ένα απόσπασμα από το ρεπορτάζ, είναι από την εφημερίδα "Εμπρός" της Λέσβου. Επίσης οι εργαζόμενοι θα εκδώσουν ειδικό ενημερωτικό τετρασέλιδο σε συμβολική τιμή για την ενίσχυση του αγώνα τουςΓράφει: Χρηστίδου Βαγγελιώ
Πραγματοποιήθηκε, χθες το πρωί στην Επιθεώρηση Εργασίας, η τριμερής συνάντηση μεταξύ της υπηρεσίας, των εργαζομένων και του εκδότη της εφημερίδας «Αιολικά Νέα», Γιώργου Κονδυλούδη, η οποία είχε αναβληθεί την προηγούμενη Πέμπτη μετά από αίτημα του τελευταίου ο οποίος και είχε δηλώσει ασθενής.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, στους εργαζομένους κοινοποιήθηκε πως ο εκδότης των «Αιολικών Νέων» γνωστοποιούσε ερήμην τους, με έγγραφό του που απέστειλε στην Επιθεώρηση Εργασίας την προηγούμενη Παρασκευή, ότι οι τελευταίοι τίθενται σε άδεια από την 1η Μαρτίου και ότι μετά το πέρας της άδειας θα γίνει καταγγελία όλων των συμβάσεων εργασίας, δηλώνοντας παράλληλα ότι η επιχείρησή του θα τεθεί σε εκκαθάριση, προκειμένου να διακόψει τη λειτουργία της.
Καθώς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν αποδέχθηκαν την απόφαση του εκδότη, ο ίδιος ζήτησε τη σύγκλιση της τριμερούς επιτροπής που αποφαίνεται για τη διαφωνία επί της άδειας, ζήτημα για το οποίο η Επιθεώρηση Εργασίας πρόκειται να υποβάλει σχετικό ερώτημα στο υπουργείο Εργασίας.
Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι της εφημερίδας, υποστηρίζοντας ότι πίσω από την απόφαση αυτή του εκδότη υπάρχει συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο εκκαθάρισης του υπάρχοντος προσωπικού και επαναλειτουργίας της εφημερίδας με διαφορετικούς όρους, παρέμειναν ανένδοτοι στις θέσεις τους, ζητώντας να ανοίξει η εφημερίδα και να επιστρέψουν στις δουλειές τους ή στην αντίθετη περίπτωση ο κ. Κονδυλούδης να δηλώσει ποιο θα είναι το εργασιακό καθεστώς που θα ισχύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: