Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Αγώνας για σταθερές θέσεις εργασίας


Κύριε Πρόεδρε,
Έχει περάσει σχεδόν 1,5 μήνας από την ανακοίνωση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, ενώ βρισκόμαστε ήδη 120 ημέρες πριν την λήξη των συμβάσεων μας.
Όπως καλά γνωρίζετε οι 1100 συμβασιούχοι της ΕΡΤ (το ¼ περίπου των εργαζομένων δηλαδή στη δημόσια ραδιοτηλεόραση) ζουν εδώ και χρόνια υπό τη μόνιμη απειλή της λήξης των συμβάσεων τους. Παράλληλα, εργάζονται χωρίς ωράριο, επιδόματα, άδειες και δώρα, παρότι καλούνται καθημερινά να προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες με τους μόνιμους συναδέλφους τους.
Ο Υπουργός Πολιτισμού δήλωσε προ καιρού ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να εργαστεί χωρίς τους συμβασιούχους και γι αυτό εξήγγειλε τη δημιουργία τμήματος προσωπικού που θα αξιολογήσει τα βιογραφικά και την προϋπηρεσία μας. Ωστόσο βλέπουμε ότι τίποτα ακόμη δεν έχει γίνει σ' αυτή την κατεύθυνση.
Για το λόγο αυτό θα θέλαμε:
1. Να δεχθείτε στο γραφείο σας την επιτροπή συμβασιούχων δημοσιογράφων της ΕΡΤ τις προσεχείς ημέρες σε μια συνάντησης γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων.
2. Να ορίσετε χρονοδιάγραμμα και όρους για τη διαδικασία αξιολόγησης των εργαζομένων, την οποία επιθυμούμε και εμείς. Αντιλαμβάνεστε την αγωνία μας με δεδομένη τη λήξη των συμβάσεων μας στις 30 Ιουνίου.
3. Σε περίπτωση που η διαδικασία αυτή αποδειχθεί εξαιρετικά χρονοβόρα , σας ζητούμε να προχωρήσετε στην αυτόματη ανανέωση των συμβάσεων μας, όπως τον περασμένο Ιανουάριο.
Ελπίζοντας στη θετική σας ανταπόκριση και στην καλή συνεργασία, όπως συνέβη με το μεταβατικό διοικητικό συμβούλιο, σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα προκειμένου σύντομα να δούμε μια ΕΡΤ αντικειμενική, χρήσιμη και αποτελεσματική, όπως ακριβώς απαιτούν οι εργαζόμενοι και οι τηλεθεατές.

Εκ μέρους της Επιτροπής Συμβασιούχων Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια: