Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Αλληλεγγύη από τη Χαλυβουργική


ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Η Ανεξαρτητη Πρωτοβουλια Εργαζομενων Χαλυβουργικης δηλώνει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή της προς τους-τις εργαζόμενους-ες της Ημερήσιας Εφημερίδας Μυτιλήνης «Αιολικά Νέα», η οποία την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου οδηγήθηκε από τους ιδιοκτήτες της εσκεμμένα και σχεδιασμένα σε αναστολή λειτουργίας, αφήνοντας εν ψυχρώ χωρίς δουλειά και εισόδημα 20 εργαζόμενους-ες.

Η επιχείρηση αυτή είναι απολύτως υγιής και βιώσιμη, πράγμα που άλλωστε παραδέχονται και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες της στο σχετικό δελτίο τύπου. Είναι υγιής και βιώσιμη χάρη στην πολυετή εργασία αυτών ακριβώς των εργαζομένων που σήμερα πετιούνται στο δρόμο χωρίς κανένα λόγο.
Πραγματικός λόγος της αναστολής λειτουργίας είναι η πρόθεση τρομοκράτησης των εργαζομένων της επιχείρησης, κάποιοι από τους οποίους το τελευταίο χρονικό διάστημα πιέζονται ανελέητα να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας που δεν αντιστοιχούν στην πραγματική ειδικότητα που ασκούν, για να εξυπηρετήσουν καλύτερα τα συμφέροντα και τον «τσαμπουκά» των ιδιοκτητών.

Η δουλειά και η επιβίωση του καθενός και της καθεμιάς από εμάς δεν είναι διαπραγματεύσιμη, η αυθαιρεσία και ο εργοδοτικός ετσιθελισμός πρέπει να απαντηθούν δυναμικά.

ΚΑΤΩ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ «ΑΙ.Ν.», ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: