Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Συμβαίνουν σήμερα


Πλούσια σε σημαντικά γεγονότα για τον κλάδο η σημερινή ημέρα, καθώς εκτός από τη συνεδρίαση του Διασωματειακού (ελπίζουμε να μην αναβληθεί-ξέρουν μερικοί γιατί μιλάμε, για τα κολπάκια που κάνουν), υπάρχει η δικαστική εξέλιξη στο θέμα τη "Απογευματινής" και η γενική συνέλευση του ΠΣΑΤ.


1)ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Στο κτίριο 6 της πρώην Σχολής Ευελπίδων κρίνεται σήμερα Τετάρτη 13/04) το πρωί το μέλλον της εφημερίδας "Απογευματινή", των αποζημιώσεων των εργαζομένων, καθώς και των οφειλούμενων από τον Ιούλιο του 2010 δεδουλευμένων.
Το δικαστήριο θα εξετάσει την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η εταιρεία "Εκδόσεις Απογευματινή Α.Ε.", καθώς και τις θέσεις των εργαζομένων.
Υπενθυμίζεται ότι προ μηνός οι εργαζόμενοι καταθέσαμε στο δικαστήριο φάκελο με στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν - το προφανές - πως ο Κώστας Σαραντόπουλος ήταν και είναι ο μοναδικός μέτοχος, ιδιοκτήτης και εκδότης της εφημερίδας "Απογευματινή".
Το ρόλο του Κ. Σαραντόπουλου επιβεβαίωσε ενώπιον του δικαστηρίου και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, ο οποίος στα ερωτήματα της έδρας "ποιόν γνωρίζει η ΕΣΗΕΑ ως ιδιοκτήτη της εφημερίδας" και "με ποιόν συνομιλούσε όλο αυτό το διάστημα της κρίσης", απάντησε ξεκάθαρα και με το κύρος του προέδρου της ΕΣΗΕΑ πως ο μόνος πραγματικός μέτοχος είναι ο Κωνσταντίνος Ι. Σαραντόπουλος.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι θα δώσουμε και αυτή τη μάχη Όρθιοι. Ας είναι πάντες βέβαιοι πως όλο αυτό το - πραγματικά επώδυνο, από την οικονομική και ψυχολογική σκοπιά, για εμάς - χρονικό διάστημα κανείς μας δεν καθόταν με σταυρωμένα χέρια και τα στοιχεία που προέκυψαν από το ...ρεπορτάζ μας θα συζητηθούν και θα προκαλέσουν αίσθηση. Δεσμευόμαστε να σας ενημερώσουμε πολύ σύντομα σχετικά με τα παραπάνω, και επιφυλασσόμαστε να πραγματοποιούμε τακτικές αναρτήσεις για κάθε νεώτερη εξέλιξη, ιδίως αυτά τα κρίσιμα εικοσιτετράωρα, μέσα από το ιστολόγιό μας.
Καλούμε συναδέλφους, και όχι μόνο, να σταθούν στο πλευρό μας, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως η αλληλεγύη είναι το πιο ισχυρό μας όπλο.

Ο αγώνας για τα αυτονόητα δε μπορεί παρά να είναι Δίκαιος.


Εργαζόμενοι στην "Απογευματινή"
2)Γενική Συνέλευση ΠΣΑΤ

Η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΠΣΑΤ θα διεξαχθεί την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011, στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος) στις 11.00 π.μ.
Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί ανεξαρτήτως αριθμού παρόντων μελών, αφού η πρώτη Γ.Σ., που είχε προγραμματιστεί την Τετάρτη 6 Απριλίου, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της συνέλευσης είναι;
Διοικητικός & Οικονομικός απολογισμός 2010
Απολογισμός Π.Σ.Α.Τ. 2010
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2010
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: