Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

H ΚΕΕΡΦΑ για τις διώξεις της μοτοπορείας

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΜΕΣΩΣ
ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


H καταστολή της αντιφασιστικής μοτοπορείας  της Κυριακής 30 Σεπτέμβρη στην Πλατεία Αμερικής με τις συλλήψεις δεκαπέντε διαδηλωτών και τη παραπομπή τους με βαριές και ανυπόστατες κατηγορίες είναι μια προκλητική επίθεση στις ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων. Ακολούθησε ένα κυριολεκτικό πογκρόμ στα ίδια τα Δικαστήρια της Ευελπίδων κατά των συμπαραστατών των συλληφθέντων με άγριους ξυλοδαρμούς από τα ΜΑΤ.

Την ίδια ώρα η ασύδοτη δράση των νεοναζί στις γειτονιές ξεπερνάει  κάθε όριο και η συγκάλυψη των ρατσιστικών εγκλημάτων από την Αστυνομία παίρνει διαστάσεις επιδημίας. Στην Πλατεία Αμερικής, «επιτροπή κατοίκων» με συμμετοχή νεοναζί περιπολεί στη περιοχή και ζητά κλείσιμο καταστημάτων ενώ στο τέλος καταστρέφονται τα Γραφεία της Κοινότητας Τανζανίας και δύο καταστήματα. Βίντεο καταγράφει σαφέστατα την επίθεση. Η Αστυνομία του Δένδια δεν είδε τίποτα για άλλη μια φορά.

Νεοναζί βουλευτής βγάζει όπλο στο Βόλο, φασίστες πυροβολούν στο Παρανέστι της Δράμας μπροστά στα μάτια αστυνομικών. Τάγμα εφόδου εισβάλει στο σπίτι του ιμάμη της Πακιστανικής Κοινότητας στα Σεπόλια και το ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα προσαγάγει την ώρα του εγκλήματος μετανάστες για έλεγχο χαρτιών ενώ αφήνει τους δράστες να φύγουν με το πάσο τους. Στην Ελευσίνα, φασίστες επιτίθενται στη μέση του δρόμου και η Αστυνομία επιχειρεί να  συγκαλύψει το γεγονός ως «σύνηθες επεισόδιο.»
Την ίδια ώρα, η Αστυνομία του Δένδια συνεχίζει την ρατσιστική επιχείρηση Ξένιος ΔΙΑΣ που θρέφει την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής με μαζικές συλλήψεις στη Πάτρα. Πάνω από 20.000 μετανάστες  έχουν προσαχθεί και αφεθεί ελεύθεροι σε μια εκστρατεία μίσους κατά των μεταναστών με μοναδικό σκοπό τον αποπροσανατολισμό της οργής του κόσμου από τα νέα βάρβαρα μέτρα  λιτότητας που συνδιαμορφώνει η συγκυβέρνησης με τους Τροικανούς. Το άνοιγμα των στρατοπέδων συγκέντρωσης την ίδια ώρα που κλείνουν εργοστάσια και νοσοκομεία είναι ο πάτος στο ρατσιστικό κατήφορο της κυβέρνησης.

Η επιχείρηση εξάπλωσης της δράσης των νεοναζί από την Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα με τη κάλυψη της Αστυνομίας στην περιοχή της Πλατείας Αμερικής χρειάζεται να πάρει μαζική αντιφασιστική απάντηση από τα σωματεία, τους συλλόγους, τοις τοπικές επιτροπές, τις λαϊκές συνελεύσεις. Η υποβάθμιση στις γειτονιές είναι η σφραγίδα της λιτότητας και των περικοπών στις ζωές μας, με το κλείσιμο του 7ου θεραπευτήριου του ΙΚΑ, την επίθεση για διάλυση του Γενικού Πατησίων, τη κατάρρευση δομών του Δήμου της Αθήνας με τα κλειστά δημοτικά Ιατρεία και το ξενοδοχείο των Φτωχών που δεν ανοίγει εδω και ενάμισι χρόνο, τη διάλυση της Φοιτητικής Εστίας. Η κρίση χτυπάει την κατοικία και τα μαγαζιά που κλείνουν.

Η λύση είναι οι δυνατοί εργατικοί αγώνες που θα ξηλώσουν την συγκυβέρνηση  των Μνημονίων, των Τροικανών και των φίλων των νεοναζί.

Καλούμε τα συνδικάτα, την αριστερά, τους φοιτητικούς  συλλόγους, τις τοπικές κινήσεις να καταδικάσουν τις ρατσιστικές επιθέσεις στη Πλατεία Αττικής από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, την συνεργασία της ΕΛΑΣ με τους νεοναζί. Απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις των δεκαπέντε αντιφασιστών της μοτοπορείας.και να αφεθούν ελεύθεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: