Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ είναι το ΜΗΝΥΜΑ










Τελικά κάτω από την απαίτηση αρκετών συναδέλφων που εκφράστηκε και με ομιλίες (φωτο) και με συνθηματολογία, η πρόθεση ΔΟΛ και Πήγασου, αλλά και όποιων άλλων επίδοξων μιμητών να χρησιμοποιήσουν απεργοσπαστική ύλη από δουλειά "παρακοιμόμενων"της εργοδοσίας μέσα στο απεργιακό τετραήμερο και με καψώνι προσέλευσης στις 6πμ της Δευτέρας για τους απεργούς συναδέλφους, απαντήθηκε από το διασωματειακό με στάση εργασίας 6πμ-12μεσημέρι τη Δευτέρα μόνο για τις εφημερίδες. Παράλληλα αντίστοιχες κινητοποιήσεις ανακοινώθηκαν στην επαρχία, όταν έγινε η απόπειρα να κλειστούν τυπογραφεία της επαρχίας για να τυπωθούν τα απεργοσπαστικά φύλλα.
Η απόφαση αυτή ήταν η τρίπλα των γραφειοκρατών να ξεφύγουν απο την πίεση των εργαζόμενων για κλιμάκωση απο Δευτέρα των απεργιών. Ολες οι τοποθετήσεις που έγιναν στην ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο οδόστρωμα της Ακαδημίας έξω απο τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, απαιτούσαν κλιμάκωση με απεργία διαρκείας. Σε αυτό το μήκος κύματος, ήταν και η τοποθέτηση εκπροσώπων απο σωματεία όπως του Δ.Καμαρινόπουλου απο την ΕΤΕΡ και του Μ. Λώλου απο την ΕΦΕ. Αυτή τη διάθεση θέλουν να πνίξουν οι γραφειοκράτες των Ενώσεων πιστεύοντας ότι θα "γυρίσουν πίσω το ποτάμι" με την εξάωρη στάση εργασίας της Δευτέρας. Είναι γελασμένοι.
Οι περιφρουρήσεις θα συνεχιστούν, όπως και αιφνιδιαστικές ενέργειες, από την πλευρά των απεργών, που οργάνωσαν καλύτερα το συντονισμό τους, με την απεργιακή συνέλευση που έγινε μεσα στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ. Η απόφαση της ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, ήταν η οργάνωση των περιφρουρήσεων απο τη μιά μεριά για να μην βγούν τα απεργοσπαστικά φύλλα της Δευτέρας και ΚΑΛΕΣΜΑ σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10πμ της Δευτέρας 11 Απρίλη στην ΕΣΗΕΑ, την ώρα που θα συνεδριάζει στο κτήριο το διασωματειακό με θέμα την εκτίμηση της κατάστασης και τη συνέχεια. Επιμένουμε ότι τη Δευτέρα η συγκέντρωση πρέπει να είναι όσο πιο μαζική γίνεται για να αποφασίσει τη συνέχιση της απεργίας και να επιβάλλει οτι ο κλάδος θα κινηθεί με βάση τη θέληση των συναδέλφων για κλιμάκωση και όχι τις προθέσεις για ξεπούλημα που έχουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Υπενθυμίζουμε ότι η απεργία γίνεται για τις ΣΣΕ που επιχειρούν να καταργήσουν και να αντικαταστήσουν με ατομικές συμβάσεις οι εργοδότες και τις απολύσεις. Και σε τίποτε από αυτά δεν έχει υποχωρήσει η εργοδοσία.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ




...ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ...
Με ενθουσιασμό και επευφημίες έγινε δεκτός ο χαιρετισμός αντιπροσωπείας της ΕΤΕΡ στο τριήμερο εκδηλώσεων που πραγματοποιείται στην Κερατέα. Στο πρόσωπο των απεργών των ΜΜΕ, οι συμμετέχοντες είδαν το φυσικό τους σύμμαχο ενάντια στους εργολάβους και την κυβέρνηση, που προωθούν τις επιθέσεις τους σε όλα τα επίπεδα.

3 σχόλια:

Κώστας είπε...

Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά το site της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ έσπασε την απεργία και από την Παρασκευή ανανεώνει ειδήσεις.
Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό σε site εφημερίδας.
Τι συμβαίνει; Αντίδραση υπήρξε/θα υπάρξει;
Ποιοι είναι οι απεργοσπάστες;

Κώστας είπε...

Ανανέωση:
Το ίδιο και ΤΟ ΒΗΜΑ και Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
Δεν μιλάμε για ψευτό-portal που δεν τα ξέρει ούτε η μανα τους, αλλά για sites εφημερίδων.
Κανονική απεργοσπασία.

Financial Crimes είπε...

Για όλους πρέπει να υπάρξουν μέτρα, τόσο διοικητικά (διαγραφές από σωματεία, νομικά σε όσους πχ πιάνουν κονσόλες ενώ δεν έχουν δικαίωμα και κινηματικά, γιατί κάποτε θα αναγκαστούν να κυκλοφορήσουν και στον έξω κόσμο. Πρέπει τα σωματεία να αντιδράσουν άμεσα. Μερικά παραδείγματα απεργοσπασίας, εκτός όσων έχουν αναφερθεί:

Μιχάλης Τσαουσόπουλος RADIO DJ, σε ρόλο εκφωνητή, ηχολήπτη, διοικητικού, κλπ
Το παράνομο ράδιο Ατλαντίς (χωρίς να είναι ΑΚΟΜΑ γνωστή η έδρα του).
Μερικά αθλητικού περιεχομένου portals και επιχειρήσεις περιοδικού Τύπου. Ακόμα ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας των διοικητικών και μέλος της ΕΠΗΕΑ (που στις 17 Μάρτη στον Πανελλήνιο έκανε και χαιρετισμό !!) και δούλευε κανονικά στον Πήγασο, όπως έλεγαν άλλα μέλη της ΕΠΗΕΑ. Μερικοί διοικητικοί (όχι όλοι μέλη σωματείων) και η γνωστή δράκα μερικών εργοδοτικών δημοσιογράφων που αυτές τις μέρες έχει πάρει φωτιά το mail τους για να στέλνουν ύλη από το σπίτι.
Και ΣΟΣ να κάνουν άμεσα τα σωματεία καμπάνια εγγραφής μελών ειδικά στο χώρο των διοικητικών (ΕΠΗΕΑ και ΕΠΗΤ) γιατί κυρίως τέτοια άτομα ακάλυπτα ήταν αυτά που πήδαγαν φράχτες και δημιουργούσαν το πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και για τα Portals, ενώ ζήτημα αποτελεί και η ύπαρξη τεχνικών ειδικοτήτων στο χώρο αυτό (πχ γραφίστες, προγραμματιστές, κλπ) που δεν υπάρχει αντίστοιχο κλαδικό σωματείο και εκεί μένουν ακάλυπτοι και ευάλωτοι σε πιέσεις διευθυντών, όπως ο «λεβέντης» στην interactive στον Πήγασο, που ούρλιαζε στην περιφρούρηση ότι «όλοι με ατομικές συμβάσεις θα είσαστε σε λίγο».