Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Απεργιακός ορίζοντας


Τη Δευτέρα 16 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της ΠΟΕΣΥ με τα Δ.Σ. των δημοσιογραφικών ενώσεων της επαρχίας, με θέμα τις εργασιακές και ασφαλιστικές εξελίξεις, αλλά και τους τρόπους αντίδρασης του συνδικαλιστικού κινήματος.

Από την πλευρά μας υπενθυμίζουμε ότι στις 2 Απρίλη υπάρχει 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ (ελπίζουμε και της ΑΔΕΔΥ) και είναι ευκαιρία ο χώρος των ΜΜΕ να απεργήσει στο πλευρό όλων των εργαζομένων (φωτο) ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Προφανώς αν οι εξελίξεις στα ΜΜΕ το επιβάλλουν (αρκετά πιθανό ενδεχόμενο) θα πρέπει να υπάρξει και πιο σύντομη, από άποψη χρόνου, κινητοποίηση.

Από τις 16 Μάρτη και μετά θα υπάρξει νέα συνάντηση της άτυπης επιτροπής εργαζομένων στα portals με την ΠΟΕΣΥ, ώστε να αξιολογηθούν τα στοιχεία που συγκεντρώνονται και από τις δύο πλευρές. Εκκρεμεί νέα συνάντηση και με την ΕΣΗΕΑ.

Συγκέντρωση ενημέρωσης πραγματοποιεί την Τρίτη 17 Μάρτη η ΠΟΣΠΕΡΤ με θέμα τα προβλήματα των προσφάτως μονιμοποιηθέντων. Θα παραστεί και ο νομικός σύμβουλος της ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: