Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

"Εθελούσιες" και στη Θεσσαλονίκη


Θεσσαλονίκη 12 Μαρτίου 2009 Αρ. Πρωτ. 1212
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
«Ή δέχεστε να σας καταβληθεί η νόμιμη αποζημίωση προσαυξημένη κατά τριάντα τρία τοις εκατό (33%) και αποχωρείτε οικειοθελώς(!!!!!!!) ή σας απολύουμε σε δέκα μέρες καταβάλλοντάς σας μόνο τις νόμιμες αποζημιώσεις, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ!!!!!!!».
Αυτή ήταν η κατηγορηματική ανακοίνωση του προϊσταμένου τους, προς τους δύο συναδέλφους μας τεχνικούς ραδιοζεύξεων που εργάζονται στο παράρτημα Θεσσαλονίκης του Τηλεοπτικού Σταθμού STARCHANNEL.
Κύριε Β. Βαρδινογιάννη, ιδιοκτήτη του εν λόγω Τηλεοπτικού Σταθμού, είστε ενήμερος για την απόφαση συρρίκνωσης και, πιθανόν, κλεισίματος του παραρτήματος Θεσσαλονίκης ή το αποφάσισαν, ερήμην σας, τα goldenboysτου Καναλιού προκειμένου να δικαιολογήσουν και να διατηρήσουν τους παχυλούς μισθούς τους στην δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε.
Εμείς οι Τεχνικοί των εφτακοσίων και χιλίων Ευρώ, δεν πιστεύουμε ότι ένας κερδοφόρος, χάριν των εργαζομένων του, Τηλεοπτικός Σταθμός κινδυνεύει να καταστραφεί οικονομικά αν δεν περικόψει τους μισθούς δύο οικογενειαρχών συναδέλφων μας.
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε επίσης πως ένας Σταθμός μπορεί να έχει έγκαιρη ενημέρωση (όπως ο νόμος απαιτεί) όταν απολύει το μοναδικό του, για την Βόρεια Ελλάδα, συνεργείο ζωντανών μεταδόσεων. Τι λέει το Ε Σ Ρ γι αυτό;
Μήπως ο πραγματικός στόχος των απολύσεων είναι η υπονόμευση του καλού κλίματος μέσα στο οποίο διεξάγονταν μέχρι τώρα οι διαπραγματεύσεις για την νέα Σ Σ Ε; ή μήπως είναι η απαρχή της κατάργησης των παραρτημάτων που διατηρούν στην Θεσσαλονίκη όλοι οι Πανελλαδικοί Τηλεοπτικοί Σταθμοί; Τι λένε οι αρμόδιοι Υπουργοί:
Απαιτούμε, να παρθούν πίσω άμεσα οι απολύσεις, διαφορετικά την Δευτέρα η Διοίκηση της Ένωσής μας συνεδριάζουμε έκτακτα προκειμένου να αποφασίσουμε, σε πρώτη φάση, την κήρυξη 24ωρης απεργίας στον Τηλεοπτικό Σταθμό STAR, και να ζητήσουμε την στήριξη και την συμμετοχή σε αυτήν του Διασωματειακού και όλων των άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων του χώρου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Δηλώνουμε ότι ο αγώνας θα κλιμακωθεί και θα επεκταθεί σε όλους του Εθνικής Εμβέλειας Ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς γιατί είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μία θέση εργασίας προκειμένου να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο αυτοί που εκμεταλλεύονται τις συχνότητες που, σημειωτέον, αποτελούν περιουσία του Ελληνικού Λαού.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΙΤΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: