Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Ένταση στον Ξένιο

Φωτο ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππούς

Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα στον Ξένιο ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ. Αυτή την στιγμή έχει εισβάλει ο δήμαρχος Άνω Λιοσίων στο σταθμό ζητώντας να σταματήσει να μεταδίδεται το σποτ της επίσχεσης. Επιτόπου βρίσκεται το Δ.Σ. της ΕΤΕΡ και έχει δημιουργηθεί ένταση.

UPDATE
Το ζήτημα αντιμετωπίστηκε. Η επίσχεση γίνεται για χρέη δύο μηνών προς 11 δημοσιογράφους και ένα διοικητικό και για ένα μήνα (Φλεβάρης)στο υπόλοιπο προσωπικό.



BIAIOΠΡΑΓΙΕΣ
(απόγευμα Τρίτης)
Νέο επεισόδιο στον Ξένιο, ο Δήμαρχος Ανω Λιοσίων Χ. Παππούς εισέβαλε το απόγευμα στο σταθμό, βιαιοπράγησε σε βάρος δύο τεχνικών και κάθισε στην κονσόλα!!



Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου της ΕΤΕΡ


Επίσχεση Εργασίας στο δημοτικό Ραδιοσταθμό των Α. Λιοσίων «Ξένιος»



Σε Επίσχεση εργασίας βρίσκονται από χθες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο δημοτικό Ραδιοσταθμό των Α. Λιοσίων «Ξένιος» γιατί, για πολλοστή φορά, παραμένουν επί ένα μήνα απλήρωτοι. Η Επίσχεση Εργασίας των εργαζομένων άρχισε μετά από αθέτηση υπόσχεσης για πληρωμή τους χθες το μεσημέρι από τη διοίκηση του ραδιοσταθμού. Το γαϊτανάκι της μη καταβολής δεδουλευμένων που βιώνουν οι εργαζόμενοι του Ξένιου πολύ καιρό τώρα, συνεπικουρούμενο κι από την πρακτική της Πολιτείας για την παράδοση των Δημοτικών ραδιοσταθμών στο ιδιωτικό κεφάλαιο, συνεχίζεται με τρόπο ασύδοτο και προκλητικό. Σήμερα ο Δήμαρχος, επιτελώντας το «καθήκον» του, μπήκε ως μη όφειλε στο χώρο των κεντρικών στούντιο, έβγαλε έξω τον ηχολήπτη, άλλαξε τη διαμόρφωση του προγράμματος και κατόπιν κλείδωσε τον ραδιοθάλαμο και έφυγε! Η ευθύνη του Δημάρχου Χρήστου Παππού για τα τεκταινόμενα και τα εκπεμπόμενα στα ερτζιανά είναι πλέον δεδομένη και εξόφθαλμη, όπως επίσης και η πρωτοφανής παραβίαση των εργασιακών σχέσεων στον εν λόγω ραδιοσταθμό. Η απάντηση στις παρανομίες και τις αυθαιρεσίες του Δημάρχου θα έρθει σύντομα από όλο το φάσμα των εργαζομένων και θα είναι καίρια και σκληρή.

Καλούμε την Πολιτεία και το ΕΣΡ να ενδιαφερθούν για την μεθοδευμένη αλλοίωση του ειδησεογραφικού χαρακτήρα του ραδιοσταθμού και την εδώ και πολύ καιρό επιχειρούμενη απαξίωσή του, προκειμένου να περάσει «ελεύθερος βαρών» στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: