Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Γενική Συνέλευση της ΕΤΙΤΑ


Μαζική συνέλευση έκανε την Δευτέρα 16/3 η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης ΕΤΙΤΑ. Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η στάση που πρέπει να κρατήσει το σωματείο απέναντι σε κάθε απόπειρα των εργοδοτών να προχωρήσουν σε απολύσεις. Στη συνέλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ καθώς επίσης και του σωματείου τεχνικών Θεσσαλονίκης (ΕΤΙΤΘΕ) και της ΕΤΕΡ.

Οι Τεχνικοί της Ιδιωτικής Τηλεόρασης έχουν να αντιμετωπίσουν την πρόθεση της Ενωσης ιδιοκτητών των καναλιών να συστήσουν μία εταιρεία παραγωγής ειδήσεων που θα μοιράζει εικόνα σε όλα τα κανάλια, πράγμα που θα οδηγήσει σε μείωση προσωπικού μέχρι και 70%. Από την πλευρά των Finanncial Crimes ενημερώσαμε για την Επιτροπή κατά των Απολύσεων που έχει συσταθεί από πρωτοβάθμια σωματεία, καθώς και για την πρωτοβουλία της Επιτροπής στις 18 Μάρτη. Βάλαμε το ζήτημα ότι πρέπει να διεκδικήσουμε την απαγόρευση των απολύσεων. Οσα κανάλια δεν αντέχουν και προχωρούν σε απόλυση προσωπικού διεκδικούμε να κρατικοποιηθούν και να τους αφαιρούνται οι συχνότητες που είναι ιδιοκτησία του ελληνικού κράτους. Η τοποθέτησή μας είχε θετική αντιμετώπιση και από τους συναδέλφους και από το ΔΣ του σωματείου, που δεσμεύτηκε να συζητήσει το θέμα της συμμετοχής στην Επιτροπή κατά των απολύσεων σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ.
Αποφασίστηκε ότι σε περίπτωση που αυτές οι προθέσεις εφαρμοστούν θα υπάρξει σκληρή απάντηση από το σωματείο και επίσης ότι θα απαντήσουμε με 24ωρη απεργία σε κάθε απόπειρα των καναλαρχών να προχωρήσουν σε απολύσεις. Οι εκπρόσωποι των σωματείων και των Ομοσπονδιών που παρευρέθηκαν δήλωσαν τη σύμπραξή τους σε κάθε κινητοποίησή μας. Επίσης αποφασίστηκε η συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 2 Απρίλη με 24ωρη απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: