Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Πικετοφορία ενάντια στις απολύσεις


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πικετοφορία της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ έξω απο το Athens Intercontinental, την Τετάρτη 18 Μαρτίου απο τις 3μμ μέχρι τις 5μμ καθώς δεκάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν ενάντια στο να πληρώσουν οι εργαζόμενοι για την κρίση.
Υπενθυμίζουμε ότι στο ξενοδοχείο ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση με ομιλητή τον Πολ Κρούγκμαν και ακροατές τα golden boys των επιχειρήσεων, και της πολιτική που πλήρωσαν 1200 ευρό για να τον ακούσουν.
Στη διάρκεια της πικετοφορίας διαβάστηκαν αποσπάσματα απο την διακήρυξη ης επιτροπής και φωνάχτηκαν συνθήματα όπως "λιτότητα απολύσεις περικοπές, την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές", "λιτότητα απολύσεις ιδιωτικοποιήσεις, την κρίση να πληρώσουν οι επιχειρήσεις", "οχι άλλα βάρη στων εργατών τη πλάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη".
Επόμενο μάζεμα της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ την Τρίτη 24 Μαρτίου στις 7μμ στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) για να συζητήσουμε για την οργάνωση της Πανεργατικής Απεργίας στις 2 του Απρίλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: