Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Γενικό Συμβούλιο ΠΟΕΣΥ (στιγμιότυπα)


Με 24 παρόντα από τα 31 του μέλη συνεδρίασε την Παρασκευή 27 Μάρτη στην Αθήνα το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ. Στην κρίση στα εργασιακά ζητήματα και την ανάγκη συμμετοχής στην απεργία της 2 Απρίλη αναφέρθηκε στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Β. Μουλόπουλος.
Στη συνέχεια ο Σ.Χρυσοστομίδης (ΕΣΠΗΤ) συμφώνησε με την απεργία και πρότεινε και τη συνεργασία της ΠΟΕΣΥ με τεχνοκράτη πανεπιστημιακού επιπέδου για μελέτες και στοιχεία πάνω σε εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα, που θα διευκολύνουν και θα τεκμηριώνουν τη συνδικαλιστική δουλειά. Ακολούθησε επίσης υπέρ της απεργίας, η παρέμβαση που έκανε ο Νάσος Μπράτσος (ΕΣΗΕΑ) και παρουσιάζεται αναλυτικά στην προηγούμενη ανάρτηση. «Στην ομοσπονδία των freelancers είναι πλήρως ενημερωμένοι για τα εργασιακά προβλήματα στην Ελλάδα και με ρωτάνε αν είμαστε συνέχεια στους δρόμους», ανέφερε η Νέλλυ Κατσαμά (ΕΣΗΕΠΗΝ) που επίσης ήταν υπέρ της απεργίας, όπως και γενικός γραμματέας της ΠΟΕΣΥ Σταμάτης Νικολόπουλος που μίλησε αμέσως μετά. «Άμα θέλεις να βγεις στους δρόμους, μπορείς να βγεις και με την τρίωρη στάση εργασίας, δεν πρέπει να παρασυρόμαστε», είπε ο Ξ. Χήττας (ΕΣΗΕΑ), ενώ ο Γιώργος Στεφανής υπεραμύνθηκε της απεργιακής κινητοποίησης των δημοσιογράφων σε άλλη (ανοιχτή) ημερομηνία. Υπέρ της απεργίας στις 2 Απρίλη, αλλά και της ανάγκης να γίνει ξεχωριστή σύγκλιση του γενικού συμβουλίου με θέμα την ουσιαστική συζήτηση για τα εργασιακά προβλήματα, τάχθηκε ο Βαγγέλης Δεληπέτρος (ΕΣΗΕΑ). Κεντρικό θέμα θεώρησε την αναγκαιότητα συμμετεοχής στην απεργία της 2 Απρίλη ο Αντώνης Νταβανέλος (ΕΣΗΕΑ), ενώ η Νατάσα Μποζίνη (ΕΣΗΕΜΘ) αναφερόμενη και στο θέμα των portals αλλά και γενικότερα, δήλωσε ότι πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις που διατυπώνουμε. «Web first» είναι η επιλογή των εργοδοτών για μείωση του λειτουργικού κόστους, τόνισε ο Βασίλης Βασιλόπουλος (ΕΣΗΕΑ), που έκανε λόγο για την ανάγκη απεργιακών δελτίων, ή και για την έκδοση απεργιακού φύλλου.
«Ήρθε η ώρα της ρήξης, δικυβέβεται η αξιοπρέπειά μας», είπε ο Μπάμπης Μπίκας (ΕΣΗΕΜΘ) που επίσης έκανε λόγο για κλιμάκωση, πέρα από την 24ωρη στις 2 Απρίλη.
Υπέρ της απεργίας τάχθηκαν επίσης ο Γιάννης Πλαχούρης (ΕΣΠΗΤ) και η Σοφία Στεφάνου (ΕΣΗΕΑ), ενώ ο Κλέαρχος Τσαουσίδης (ΕΣΗΕΜΘ) τόνισε ότι η ΠΟΕΣΥ καλύπτει νομικά τους συναδέλφους που απεργούν. Για ενέργεια της ΕΣΗΕΑ που οδηγεί σε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, έκανε λόγο η Νανά Νταουντάκη (ΔΣ ΕΣΗΕΑ) που πήρε το λόγο κατόπιν έγκρισης του σώματος, στο οποίο δεν είναι μέλος.


Στο τέλος εκτός από την επιβεβαίωση και από το γενικό συμβούλιο της απόφασης του ΔΣ για απεργία, εγκρίθηκαν οι προτάσεις τόσο του Σ. Χρυσοστομίδη που θα κατατεθεί πιο αναλυτικά στο ΔΣ, όπως και οι προτάσεις του Ν. Μπράτσου για την κάλυψη της εκδήλωσης διαμαρτυρίας στο Μέγαρο μουσικής (στην οποία θα υπάρξει και παρέμβαση της ΠΟΕΣΥ μέσα στη διαδικασία), ενώ εγκρίθηκε και η αντιπολεμική πρόταση (που σαν κείμενο θα επεξεργαστεί στο ΔΣ), όπως και η πρόταση για την Αγγελική Χατζηδημητρίου, με την προσθήκη του Γ.Στεφανή, να υπάρξει και νομική της στήριξη. Όλες οι άλλες προτάσεις που δεν ήταν εφικτό να συζητηθούν, λόγω της συζήτητσης για την απεργία και την πίεση των συναδέλφων να φύγουν για την επαρχία, μεταφέρονται στο ΔΣ.


Υ.Γ. η επιλογή των στιγμιοτύπων που σαφώς και δεν μπορούν να αποδώσουν το σύνολο της ομιλίας του κάθε συναδέλφου, έγινε αποκλειστικά με δικιά μας ευθύνη, στα πλαίσια της προσπάθειάς μας για ενημέρωση.
F.C.

Δεν υπάρχουν σχόλια: