Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2009

Καταγγελία

Με τον Πιστόλα στο κρόταφο…

Δημοσιογράφοι, εξωτερικοί συνεργάτες καθώς και εργαζόμενοι της εκδοτικής εταιρείας PISTOCOM PUBLICATIONS AE, καταγγέλουν στους αναγνώστες του περιοδικού FACES και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, την αυθαιρεσία και την αναλγησία της ιδιοκτησίας, η οποία χωρίς λόγο προχώρησε σε παράνομες μαζικές απολύσεις καθώς και την αναστολή της έκδοσης του περιοδικού.

Χαρακτηριστικό της καταχρηστικής αντίληψης της ιδιοκτησίας είναι το γεγονός ότι δεν έχει καταβάλει τους μισθούς και τα δώρα των μονίμων υπαλλήλων από τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ έχει αφήσει απλήρωτους και τους εξωτερικούς συνεργάτες – εκτός ελαχίστων μόνο εξαιρέσεων.

Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε καταγγελία εναντίον της ιδιοκτησίας της εταιρείας στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων για παράνομες απολύσεις και απασχόληση χωρίς πρόσληψη και ασφάλιση.

Ενδεικτική και θλιβερή επίσης απόδειξη της τακτικής της PISTOCOM PUBLICATIONS AE, καθώς και του συνεχιζόμενου εμπαιγμού από την πλευρά της ιδιοκτησίας αποτελούν οι επιταγές που εξέδωσε και που θα κάλυπταν ένα μόνο μέρος των δεδουλευμένων του προσωπικού και των εξωτερικών συνεργατών οι οποίες ήταν ακάλυπτες! Σημείωση: οι επιταγές αυτές έχουν ήδη σφραγιστεί από τις τράπεζες ενώ η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στο FACES είναι αποφασισμένοι να μην παραιτηθούν από τα δικαιώματά τους ώστε να μπει κάποτε ένα τέλος στην ασυδoσία των ανάλγητων αφεντικών ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο στο πολύπαθο χώρο των media.

Δεν υπάρχουν σχόλια: