Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Κάτω τα χέρια από την ελεύθερη ΕΡΤ



Oργανωμένη, μεθοδική και με συγκεκριμένη στόχευση ήταν η προκλητική ενέργεια της αστυνομίας στη Ζάκυνθο, που ανταποκρινόμενη στις κατευθύνσεις κύκλων της ΝΕΡΙΤ, πραγματοποίησε προσαγωγή του δημοσιογράφου Πέτρου Πομώνη, υποψήφιου στις βουλευτικές εκλογές με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο Πέτρος Πομώνης προσήχθη στην αστυνομία ως "καταληψίας" με βάση εισαγγελικό έγγραφο με ημερομηνία 7/4/2015 το οποίο συνόδευαν κάμποσα ακόμα με προγενέστερες ημερομηνίες (όπως το έγγραφο της ΕΕΤΤ του 2014).

Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν αφέθηκε ελεύθερος, το περιστατικό δεν πέρασε ούτε στο βιβλίο συμβάντων, ενώ τα αστυνομικά όργανα του είπαν να θεωρήσει ότι δεν έγινε και τίποτα. Η παρακρατική συμπεριφορά του κάνω ό,τι θέλω και δε δίνω λογαριασμό, στο απόγειό της!

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει το γεγονός, του υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι πια στην αντιπολίτευση για να καταγγέλλει άλλους, αλλά στην κυβέρνηση και οφείλει να επιβάλλει άμεσα κυρώσεις στο αστυνομικό παρακράτος και στα παράκεντρα της ΝΕΡΙΤ, αντί να τα ενθαρρύνει ψηφίζοντας ανεπαρκείς νόμους την ΕΡΤ, που τους δίνουν «αέρα» και υπερεξουσίες.

Αλλά η προσαρμογή στις επιταγές των δανειστών οδηγεί στην περαιτέρω αποθράσυνσή τους.
Κάθε κωλυσιεργία στην αποκάλυψη των «πρωταγωνιστών» της πρόκλησης, δείχνει συνενοχή και ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι οι επιλογές του στοχεύουν στη συρρίκνωση της ΕΡΤ, όπως το παλιό σχέδιο Μόσιαλου και η διαρροή κειμένου θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ που ήταν copy paste του Μόσιαλου, για να διαψευστεί μετά από αντιδράσεις και ακολούθως να διοριστεί πριν λίγες ημέρες διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΤ, ο Ταγματάρχης, εκ των πλειοδοτούντων στις μοσιαλικές περικοπές – συρρικνώσεις την εποχή που αυτές είχαν ανακοινωθεί.

Στα σχέδια εκείνης της εποχής ήταν και η ΕΡΑ Ζακύνθου μεταξύ των στόχων της μνημονιακής κυβέρνησης.

Τονίζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο:

Καμία πρόκληση και καμία στοχοποίηση αγωνιστή δεν θα μείνει αναπάντητη. Υπενθυμίζουμε στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι το μεγαλύτερο κεκτημένο αυτών των 2 χρόνων ελεύθερης ΕΡΤ ήταν η αλληλεγγύη. Και η αλληλεγγύη είναι ανίκητη!
Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους που στάθηκαν όρθιοι και όρθιες απέναντι στο «μαύρο» του Σαμαρά.

Άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με το σύνολο των ραδιοτηλεοπτικών της σταθμών, χωρίς καμία περικοπή στις δραστηριότητες και τα προγράμματά της, με νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες της πλήρους λειτουργίας της.   

Επιστροφή στη δουλειά όλων των απολυμένων με όλα τα δικαιώματα και τις καταχτήσεις που είχαν πριν απολυθούν, μισθούς, ασφάλιση, συλλογικές συμβάσεις. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων της ΕΡΤ που συνέχισαν τον αγώνα, μαζί με τους δεκάδες αλληλέγγυους που είναι απαραίτητοι στη λειτουργία της ΕΡΤ και όχι ανακύκλωση νέων συμβασιούχων.

Επαναλειτουργία στηριγμένη στην εμπειρία και τις κατακτήσεις της «ελεύθερης και αυτοδιαχειριζόμενης» ΕΡΤ, του ertopen, της ΕΤ3, αυτών των πρώτων βημάτων εργατικού ελέγχου που έδειξαν στην πράξη ότι οι εργαζόμενοι μπορούν καλύτερα χωρίς αφεντικά και ακριβοπληρωμένους «συμβούλους».

Της ΕΡΤ που λειτουργεί και στηρίζεται στις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των ίδιων των εργαζόμενων της και των συνδικάτων της. Μ’ αυτόν τον τρόπο η ΕΡΤ έγινε τους προηγούμενους 22 μήνες «η φωνή του κάθε αγωνιστή» και έτσι τη θέλουμε να συνεχίσει!

‘Η με την ελεύθερη ΕΡΤ της αυτοοργάνωσης ή με την ΕΡΤ των «ταγματαρχών»!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: