Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ο φούρνος του Χότζα (και με τους μέσα και με τους έξω)


 ...αναδημοσίευση από

http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2015/05/blog-post_11.html#sthash.Ta9MdhxP.dpuf
κάντε κι ένα κλικ στα υπογραμισμένα, είναι όλα τα "λεφτά"...


ΕΜΕΙΣ "ΣΥΝΤΡΟΦΕ" Α.Ζ ΠΑΝΤΑ ΞΕΡΑΜΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΕΣΥ ΗΞΕΡΕΣ;;;


Ρε τι θα δούν  ακόμα  τα μάτια μου.
Πήγα  και σήμερα στο ραδιομέγαρο  μαζί με πολλούς άλλους  συναδέλφους - συναγωνιστές  στα πλαίσια  της απόφασης  που πρόσφατα  πήρε  η γενική μας συνέλευση  και περιμένοντας  ως  εργαζόμενος  πλέον,  τη νέα διοίκηση  να  μας  επανεντάξει  στις θέσεις  που είχαμε  την ημέρα  του πραξικοπήματος  του μαύρου , πράγμα  που δεν  καθορίζεται  σαφώς  στο νόμο  για  τη "νέα" ΕΡΤ  αλλά  που  ορίζει  ο ηθικός κώδικας  της Δημοκρατίας  του δικαίου και της λογικής.


Ανεβαίνοντας προς τα γραφεία  της ΠΟΣΠΕΡΤ  συναντήσαμε  τον  παλιό μας συνάδελφο  Α.Ζ  (νυν  υπάλληλο της ΔΤ -ΝΕΡΙΤ) να μοιράζει  φυλλάδια  του Π.Α.Μ.Ε.

Το πρώτο  πράγμα που σκέφτηκα  ήταν  όταν  τον Αύγουστο  του  2013  σε συνέλευση   της ΠΟΣΠΕΡΤ ως εκπρόσωπος του Π.Α.Μ.Ε  είχε  δηλώσει  πως  συμφωνεί  με την απόφαση  για  συνέχιση του αγώνα  κλπ , δηλώνοντας ωστόσο  πως  θα λείψει για ένα μήνα στην Αγγλία   προκειμένου   να  ολοκληρώσει  κάποιες  εκπαιδευτικές  του υποχρεώσεις  που στο μεταξύ είχε αναλάβει, και πως  με την επιστροφή  του αμέσως  θα ενταχθεί  ξανά  στον  αγώνα  μας.

Μετά  απο 2-3 ημέρες, ο "σύντροφος" Α.Ζ αντί για την Αγγλία  βρέθηκε  μαζί με άλλους "προθύμους"  στο αστυνομοκρατούμενο  κτίριο  της ΕΡΤ  στην Κατεχάκη, να  ετοιμάζει  το  "καινούργιο" studio  της ΔΤ  την οποία το καθεστώς  Σαμαρά - Βενιζέλου  ήθελε  να βγάλει  στον άερα  "άρον - άρον".

Σημειωτέον  ότι αυτοί  οι "πρωτοπόροι"  του  χουντόμορφου  καναλιού των  πραξικοπηματιών, εκτιμήθηκαν ως οι πιό  "πρόθυμοι"  αφού βοήθησαν  την κυβέρνηση  σε αυτό  το "θεάρεστο" έργο  πριν ακόμα   υπογράψουν την γνωστή  σύμβαση  έργου  που  δίκαια  χαρακτηρίσθηκε απο πολλούς  ως  "δήλωση μετανοίας".

Δύο χρόνια  μετά, δεν  φανταζόμουν  πως το ΚΚΕ  θα  χρησιμοποιούσε ακόμα  αυτόν  τον  "συνάδελφο" ως διανομέα  φυλλαδίων  του Π.Α.Μ.Ε  με αφορμή  την  απο  τις 11/5/2015 παρουσία μας  σε αυτό.Ένα φυλλάδιο που αν  είχε  διανεμηθεί  απο κάποιον άλλο το περιεχόμενό του  θα είχε  ενδεχομένως  άλλη  ανταπόκριση.

Ανταλλάξαμε  ένα  σύντομο  άχρωμο χαιρετισμό , πήρα  γρήγορα  το φυλλάδιο  που μου έδωσε  και έφυγα  γρήγορα πριν  τελειώσουν τα αποθέματα  υπομονής μου.

Θυμήθηκα  την αναμνηστική φωτογραφία  των  πρώτων  προθύμων  της  ΔΤ  παρέα  με τον δήμιο της Ελλάδας  Σόϊμπλε .και   η  αγανάκτησή  μου  "χτύπησε κόκκινο". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: