Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Η ΕΡΤ ΑΝΟΙΓΕΙ: ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ




    Η ΕΡΤ ανοίγει το επόμενο διάστημα μετά την ψήφιση του  νόμου απο τη βουλή. Πρόκειται για μία πρώτη νίκη των αγωνιζόμενων της ΕΡΤ σε κάθε γωνιά της χώρας, που για 23 μήνες δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας.
  •    Είναι νίκη όλων μας, που αγωνιστήκαμε σκληρά ενάντια σε όλες τις αντίξοες συνθήκες, για να κρατήσουμε ανοιχτή τη φωνή της κοινωνίας μέσα απο τις ραδιοφωνικές συνόχτητες, μέσα από την ΕΤ3 και το σάιτ.
  •   Είναι νίκη όλων μας, που βρεθήκαμε σε εκατοντάδες διαδηλώσεις, στο πλευρό κάθε αγωνιζόμενου κλάδου, διαδηλώνοντας μαζί του, δείχνοντας και κατακτώντας την αλληλεγγύη, για να ανατρέψουμε με αυτούς τους αγώνες τους μνημονιακούς εκπροσώπους.
  •   Είναι νίκη όλων μας, που στις δυσκολίες που συνατήσαμε αυτούς τους 23 μήνες, δεν ανακοινώναμε κάθε τρείς και λίγο το τέλος του αγώνα, την ανάγκη για πολιτιστικούς συλλόγους, για ΚΟΙΝΣΕΠ και λοιπά «ρεαλιστικά» σχέδια. Αυτών που ο ρεαλισμός μας ήταν ο ρεαλισμός του αγώνα, της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας και της νίκης.

    Αυτή η πρώτη νίκη λοιπόν είναι δική μας και δεν πρόκειται να την χαρίσουμε σε κανέναν. Εμείς οι αγωνιζόμενοι ανοίξαμε την ΕΡΤ και επιστρέφουμε με ψηλά το κεφάλι και αυτό χρειάζεται να το θυμούνται όλοι.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων αναγνωρίζουν ότι ο νόμος για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ απέχει πολύ από αυτά για τα οποία παλεύαμε

    Η επιστροφή στη δουλειά δεν γίνεται με όλα τα εργασιακά δικαιώματα (όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα μέχρι τώρα δεδομένα και με την παραπομπή στο μέλλον αρκετών κρίσιμων ρυθμίσεων γι αυτά) που είχαμε πριν το μαύρο.

Με ανοιχτή την πόρτα για νέα φουρνιά συμβασιούχων, που θα προκύψει από τα κενά των συνταξιοδοτήσεων και όσων δεν επιλέξουν να επιστρέψουν. Χωρίς τους πρώην συμβασιούχους που συνέχισαν τον αγώνα μαζί μας, χωρίς τους δεκάδες αλληλέγγυους που είναι απαραίτητοι.

    Με γκρίζο το ποιές υπηρεσίες θα επαναλειτουργήσουν και πότε. Με την απόλυτη κυριαρχία των διευθυντάδων που θα διορίσουν, χωρίς ίχνος από την εμπειρία της αυτοδιαχείρησης που μας κράτησε ζωντανούς. Με προσπάθεια να βάλουν στο πλάι τα συνδικάτα μας και το συνδικαλισμό χρησιμοποιώντας άθλια επιχειρήματα από το οπλοστάσιο της δεξιάς, ότι οι συνδικαλιστές φταίνε για «τις κακοδαιμονίες του παρελθόντας».

    Αυτόν τον νόμο θα χρειαστεί να παλέψουμε για να τον αλλάξουμε, και γι’ αυτό η μεγαλύτερη μάχη που θα έχουμε να δώσουμε είναι για να υπερασπίσουμε τον συνδικαλισμό και τα συνδικάτα μας απέναντι σε όλους όσους υποστηρίζουν τέτοιες αντιδραστικές θεωρίες, σε όσους θέλουν να αγνοούν ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ στάθηκε σταθερά υπέρ της συνέχισης του αγώνα, χωρίς «ναι μεν αλλά» όπως διάφοροι άλλοι.

 Και αυτό δεν έχει να κάνει με υποστήριξη προσώπων αλλά με τη δυνατότητα μας συλλογικά και οργανωμένα να αντιπαλέψουμε όλα τα τεράστια προβλήματα που φέρνει ο τρόπος επαναλειτουργίας της ΕΡΤ που επέλεξαν οι κυβερνητικοί εγκέφαλοι.

Υπάρχουν δύο κρίσιμες επιλογές που θα χρειαστεί να κάνουμε τις επόμενες ημέρες.

    Η πρώτη έχει να κάνει με το πότε θα μπούμε μέσα, έχει να κάνει με την έναρξη λειτουργίας της ΕΡΤ. Χρειάζεται η συλλογική μας απόφαση ότι όλες οι δομές θα ανοίξουν ταυτόχρονα. Να γυρίσουμε στη δουλειά όλοι μαζί και όχι σε «δόσεις».

    Η δεύτερη έχει να κάνει με το πώς θα μπούμε μέσα. Θα μπούμε πανηγυρικά, συλλογικά, με όρθιο το κεφάλι και μαζί με όλη την κοινωνία που στάθηκε αλληλέγγυα δίπλα μας, όπως κάναμε όλους αυτούς τους μήνες. Αυτό σημαίνει με μεγάλο πανεργατικό συλλαλητήριο την ημέρα που εμείς θα επιλέξουμε.

    Γι’ αυτό θα χρειαστεί άμεσα, μεγάλη συνέλευση της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΣΥ, για να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις και να τις οργανώσουμε.





εργατική αλληλεγγύη εργαζομένων στην ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: