Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΕΣΗΕΠΗΝ: Το παρασκήνιο πίσω από τα γεγονότα στην ΕΡΑ Ζακύνθου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
15 Μαίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το παρασκήνιο πίσω από τα γεγονότα στην ΕΡΑ Ζακύνθου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ με αφορμή  τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην ΕΡΑ Ζακύνθου, δηλώνει απερίφραστα ότι στέκεται απέναντι σε κάθε λογική τρομοκράτησης (ηθελημένης ή αθέλητης)  των εργαζομένων της ΕΡΤ- ΕΡΑ.

Μετά από μήνυση που είχε κατατεθεί από τη ΝΕΡΙΤ το Δεκέμβριο του 2014 και σε εκτέλεση Εισαγγελικής παραγγελίας που αφορούσε διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας ενεργοποιήθηκε η αστυνομία η οποία επισκέφθηκε το χώρο και κάλεσε  τον δημοσιογράφο Πέτρο Πομώνη να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Πρόκειται για μια ανεξήγητη διαδικασία που δυναμιτίζει την κοινωνία, και δημιουργεί  μείζον ζήτημα λειτουργίας της Δημοκρατίας ειδικώς μετά και την ψήφιση του νόμου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ δια του Προέδρου της και του Γενικού Γραμματέα της, μετέβη επί τόπου και ενημερώθηκε εκτενώς τόσο από την Αστυνομική Διεύθυνση όσο και από την Εισαγγελία Ζακύνθου όπου διαπίστωσε τα εξής:
- Η μήνυση που χρονολογείται από το Δεκέμβριο του 2014 αφορούσε σε δομές της ΕΡΤ και της ΕΡΑ οι κτηριακές εγκαταστάσεις των οποίων είχαν περιέλθει στην ιδιοκτησία της ΝΕΡΙΤ σε ολόκληρη τη χώρα
- Διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στις κατά τόπους Εισαγγελίες για να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση «αδικημάτων»
- Στη Ζάκυνθο ανέλαβε η αστυνομία να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση και ο συνάδελφος Πέτρος Πομώνης από αστυνομικό -που είχε «χρεωθεί» τη δικογραφία- εκλήθη να δώσει κατάθεση (που δεν δόθηκε τελικά ποτέ).

Το «ατύχημα» αυτό θα ήταν ένα ακόμα κωμικό επεισόδιο, αν δεν επεσήμανε τον κίνδυνο ότι , σχέδια που είχαν εξυφάνει συγκεκριμένοι κύκλοι στο παρελθόν –και προέβλεπαν ακόμη και την βίαιη απομάκρυνση των εργαζομένων της ΕΡΤ-  μπορούν να ισχύουν και στον παρόντα χρόνο…

Η κυβέρνηση δια των ελεγκτικών της μηχανισμών οφείλει να διαπιστώσει ποιοί επιχείρησαν χρησιμοποιώντας τις δομές του κράτους, να διασύρουν και να συκοφαντήσουν τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ- ΕΡΑ και στη συνέχεια να τους αποκαλύψει στο πανελλήνιο.


Καλεί επίσης τον υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά να ερευνήσει και την ενδεχόμενη «συμμετοχή» της ΕΕΤΤ στο σχέδιο που είχε οργανωθεί από το Νοέμβριο του 2014 καθώς και την πιθανή «εμπλοκή» ιδιωτικών ΜΜΕ που εν τέλει οδήγησαν στην κατάθεση της μήνυσης ένα μήνα αργότερα.

Η ΕΣΗΕΠΗΝ θα παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις και αν χρειαστεί θα παρέμβει εκ νέου.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: