Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΠΟΣΠΕΡΤ: 1η Μάη προσυγκέντρωση στις 10πμ στο Μουσείο



         
Απεργιακό Ταμείο ΠΟΣΠΕΡΤ ΕΘΝΙΚΗ:GR3901101800000018048007100

                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ           Αγ. Παρασκευή 30-4-2015


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ ΜΟΥΣΕΙΟ και πορεία στην ΠΛ.ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ


Η ΠΟΣΠΕΡΤ πάλεψε και παλεύει για την επανασύσταση – σε πλήρη λειτουργία της   ΕΡΤ συνέχεια της 11/06/2013. Μιας ΕΡΤ ανοικτής, ελεύθερης, φωνή της κοινωνίας, δύναμη αντίστασης και αγώνα, που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο για την ανατροπή της υποταγμένης Συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τις πολιτικές υποδούλωσης της χώρας και της εξαθλίωσης του λαού της.

Μιας ΕΡΤ αντάξιας του αγώνα  των απολυμένων εργαζομένων της που μαζί με τους αλληλέγγυους, προσφέρανε την πλουραλιστική όαση και επί μήνες συνεχή λειτουργία μέσα από τις συχνότητες της ERTΟPEN ( ΑΘΗΝΑ-ΕΡΤ3-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΡΑ-ΜΕΣΑΙΑ – ΒΡΑΧΕΑ Τ/Ο ΚΑΙ Ρ/Φ ) με αξιοπρέπεια και θάρρος, με πίστη και δύναμη, με κόπο και ιδρώτα, με αίμα και δάκρυ, που αγκαλιάστηκε από την κοινωνία και  δημιούργησε προσδοκίες !Μιας ΕΡΤ ανεξάρτητης, αδέσμευτης και πλουραλιστικής.  Ενός φορέα δημόσιας τηλεόρασης που θα υπηρετεί το ιερό δικαίωμα ενημέρωσης και πολιτιστικής ανάτασης του Ελληνικού λαού.

O  νόμος  που ΨΗΦΙΣΕ  η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ στη βουλή , έχει πολλά κενά, δημιουργικές ασάφειες και συνέργιες ! είναι ΔΕΚΟ με ότι αυτό σημαίνει ! μα πάνω από όλα εμφορείται από ΣΑΦΕΣΤΑΤΕΣ αδικίες για το προσωπικό χωρίζοντας το σε πατρικίους  και πληβείους.  Είναι στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση της αυτοδιαχείρισης αλλά και τον δικλείδων ανεξαρτησίας και δημοκρατικότητας ,δίνοντας για πρώτη φορά τέτοιες υπερεξουσίες σε υπουργό και δ/νοντα σύμβουλο.

Η ΕΡΤ των ονείρων μας δεν ήρθε ,  όμως θα παλέψουμε για να το  πραγματοποιήσουμε !  από αγώνες νικηφόρους ξέρουμε ! ΕΙΔΙΚΑ ΕΜΕΙΣ , οι εργαζόμενοι που καλύπτει Η ΠΟΣΠΕΡΤ  που πάντα δίνουμε τον αγώνα το ΚΑΛΟ και ας το εκμεταλλεύονται κάποιοι βουλημικοί και σφετεριστές των αγώνων !

Η ΠΟΣΠΕΡΤ συνεχίζει να αγωνίζεται και θα αγωνιστεί για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλα τα δικαιώματα για τους εργαζόμενους της, ενωμένους  ενάντια  στις κακοδαιμονίες και τα σκάνδαλα κομματικών εξαρτήσεων, πραιτοριανών, της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος και των πρακτικών του παρελθόντος.

Θα παλέψει για να εφαρμοστούν στην πράξη με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ οι προτάσεις της γιατί είναι αξιοπρεπείς, ρεαλιστικές, δίκαιες, και άμεσα εφαρμόσιμες που  αποκαθιστούν την εμπιστοσύνη και είναι συνεπείς με την απαίτηση της κοινωνίας

Σταθμός  σε αυτόν τον αγώνα  για όλους εμάς που ματώσαμε  23 μήνες στο μετερίζι του αγώνα για την ΕΡΤ που ονειρεύτηκε όλη η αγωνιζόμενη κοινωνία, είναι η φετινή Πρωτομαγιά. Δεν είναι απλά η ημέρα που οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο, τιμάμε τους νεκρούς μας των τελευταίων 120 χρόνων στον αγώνα για αξιοπρεπή ζωή για όλους τους εργάτες. Δεν είναι μονάχα η ημέρα που εμείς οι αγωνιζόμενοι της  ΕΡΤ τιμάμε τους 18 δικούς μας νεκρούς στον αγώνα μας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές. Είναι η ημέρα που θα διαδηλώσουμε ότι δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα παρά μόνο με την πλήρη δικαίωση όλων όσων παλέψαμε  για ΕΡΤ ΑΝΟΙΧΤΗ , για ισονομία ,δικαιοσύνη για τους θεσμούς ,για το σύνταγμα και όχι μόνο για τις θεσούλες μας όταν η κοινωνία συνεχίζει να ζει τα μνημόνια και λιμοκτονεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: