Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ



Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου ΔΣ, σηματοδοτείται η επίσημη έναρξη της ΕΡΤ. Είναι η στιγμή για την οποία εμείς οι ελεύθεροι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αγωνιστήκαμε άοκνα, 23 ολόκληρους μήνες για να κρατήσουμε τη φωνή της ΕΡΤ ζωντανή σε όλη την Ελλάδα, παράγοντας ενημερωτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα.

Αυτή την κορυφαία στιγμή της δικαίωσής μας, δηλώνουμε ότι είμαστε πανέτοιμοι να αναλάβουμε και επισήμως τα καθήκοντα μας στην Ενημέρωση, πολιτική και αθλητική, τον Πολιτισμό, την Ψυχαγωγία.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο δεν εχει παρά να προβεί αμέσως στις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα της ΕΡΤ σε όλη την Ελλαδα να μεταδοθούν απο τις συχνότητες πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας.

Ενημερώνουμε το ΔΣ για αυτό που γνωρίζει καλά η κοινωνία, ιδίως στην περιφέρεια: Τα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης και όλες οι περιφερειακές ΕΡΑ δεν σίγησαν ούτε λεπτό από τις 11 Ιουνίου του 2013. Αντίθετα, προσφέρουν με σκληρή εθελοντική δουλειά και επαγγελματισμό, την πολύτιμη βοήθεια δεκάδων αλληλέγγυων πολιτών και την πρωτοφανή στήριξη των τοπικών κοινωνιών, πλουραλιστική ενημέρωση, ποιοτικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Η ΕΡΤ3 εκπέμπει επίσης αδιάλειπτα πρόγραμμα, με ειδήσεις, ενημερωτικές εκπομπές και βραβευμένα ντοκιμαντέρ, τα οποία έχουν προσφέρει ακόμη και με αποκλειστικότητα οι δημιουργοί τους, για να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων.

Το ίδιο ισχύει για την ιστοσελίδα των ελεύθερων εργαζομένων της ΕΡΤ που είναι σε συνεχή λειτουργία και αποτέλεσε σημαντικό πυλώνα του αγώνα μας, καθώς και τους συναδέλφους του περιοδικού Ραδιοτηλεόραση.

Στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι έχουν καταρτίσει πλήρη σχεδιασμό για τα προγράμματα των δυο καναλιών και όλων των ραδιοφώνων, τα οποία είναι στη διάθεση του νέου Δ.Σ. Πρόκειται για σχεδιασμό που εξασφαλίζει πλήρες 24ωρο πρόγραμμα και για τα δυο κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας για το πρώτο διάστημα.

Όλες οι δομές τις ΕΡΤ ειναι πανέτοιμες να λειτουργήσουν τάχιστα και ταυτόχρονα ώστε να δοθεί ο πανηγυρικός χαρακτήρας που αρμόζει στην απόφαση της κυβέρνησης να επαναλειτουργήσει η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

Καλούμε τους συναδέλφους να προσέλθουν και να παραμείνουν στις δομές της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα από την πρώτη ημέρα της προθεσμίας που θα ανακοινωθεί από το νέο ΔΣ και να συνεργαστούν υπομονετικά και συντεταγμένα για την καταγραφή όλων των εργαζομένων με την διαδικασία που θα οριστεί.

Οι εργαζόμενοι που αγωνίστηκαν για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ενημερώνουμε ότι το ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα και η διαδυκτιακή ενημέρωση που μεταδίδεται απο τη ΝΕΡΙΤ, δεν είναι η ΕΡΤ. Η ΕΡΤ είναι οι όλοι οι εργαζόμενοι της, όσο και αν κάποιοι εκμεταλλεύονται εσχάτως την αλλαγή της εταιρικής επωνυμίας της ΝΕΡΙΤ και επιδιώκουν να εμφανίζονται ως ΕΡΤ.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε οτι τα σήματα και τα λογότυπα της ΕΡΤ στις οθόνες, τις ραδιοφωνικές συχνότητες και το διαδίκτυο, θα επανέλθουν μόνο όταν η ΕΡΤ θα είναι πραγματικά στον αέρα, με το προσωπικό της και με το νεο της πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: