Κυριακή 3 Μαΐου 2015

H ETITA για το MEGA



Συνάδελφοι!
Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA καλεί τους πολίτες της χώρας να κάνουν ρεπορτάζ και να στέλνουν οπτικοακουστικό υλικό στο σταθμό τραβώντας από τα κινητά τους ή από οποιοδήποτε άλλο μέσο, για να παίζουν στα δελτία ειδήσεων!!!

 Το «μεγάλο ειδησεογραφικό» κανάλι της χώρας λοιπόν, πρωτοτυπεί βαφτίζοντας τεχνικούς ή και δημοσιογράφους τους πολίτες, προσφέροντας με ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ, «έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση»!!!

Πως μπορεί ένα «μεγάλο ειδησεογραφικό» κανάλι όπως το  MEGA να μην γνωρίζει πως τα μεγάλα κανάλια του εξωτερικού - μιας και πολύ παράδειγμα μας τα φέρνουν οι ίδιοι τελευταία, εκεί που τους συμφέρει μόνο φυσικά-  έχουν σε όλα τα μεγάλα αστικά ή και μη κέντρα, επανδρωμένα παραρτήματα με άρτια καταρτισμένους δημοσιογράφους και τεχνικούς;;

Πως μπορεί ένα «μεγάλο ειδησεογραφικό» κανάλι όπως το  MEGA να μην γνωρίζει πως για να κάνει κανείς αξιόπιστο και αληθινό ρεπορτάζ πρέπει να είναι δημοσιογράφος και για να τραβήξει κανείς άρτια και τεχνικά σωστά πλάνα πρέπει να είναι κανείς οπερατέρ;;

Φαίνεται όμως πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να δείχνουν στον τηλεθεατή πως είναι δημοσιογραφικά παντού, έστω και με ερασιτεχνικές λήψεις  ή και με ερασιτεχνικά ρεπορτάζ,  χωρίς βέβαια το παραμικρό κόστος για αυτούς, ενώ στην ουσία δεν είναι πουθενά.

Και επειδή γνωρίζουμε τον αντίλογο, τονίζουμε πως άλλο είναι να προβάλεις ένα μεγάλο γεγονός που τυχαίνει να εξελίσσεται μπροστά σου (π.χ. πτώση αεροπλάνου) και άλλο να καλείς τον κόσμο να τραβάει πλάνα και να κάνει ρεπορτάζ επειδή δεν θέλεις να πληρώσεις τεχνικούς και δημοσιογράφους. Και με αυτόν τον τρόπο να πιστεύεις πως είσαι … «μεγάλο ειδησεογραφικό κανάλι!!!», ενώ στην ουσία δεν διαφέρεις και πολύ από τα διάφορα τοπικά!!!

Για τους λόγους αυτούς λοιπόν καλούμε την διοίκηση του MEGA να πάψει αυτή την αθλιότητα σε βάρος κυρίως των τηλεθεατών -αρκετά άλλωστε έχει εκτεθεί στον κόσμο- και καλούμε τα μέλη μας σε αγωνιστική ετοιμότητα!!!

Δυστυχώς όμως τέτοιες συμπεριφορές έχουν παρατηρηθεί και από εκπομπές όπως η εκπομπή του STAR «LIVE U» με την κυρία Πόπη Τσαπανίδου. Εκεί δημοσιογράφοι από το εξωτερικό  ακόμα και φοροτεχνικοί ή και καλεσμένοι, πασχίζουν να βγάλουν ένα σωστό πλάνο στον αέρα προσπαθώντας να μας δείξουν τι γίνεται γύρω τους.

Αξέχαστη θα μας μείνει και μια ζωντανή σύνδεση όπου ένας κτηνοτρόφος  προσπάθησε να μας δείξει την φάρμα του μέσω του κινητού του!!! Φυσικά δεν την είδαμε ποτέ!!! 

Όμως για την συγκεκριμένη εκπομπή υπάρχει και άλλο πρόβλημα καθώς κατ επιθυμία της ίδιας της παρουσιάστριας το μακιγιάζ αλλά και τα μαλλιά της τα επιμελείται μία και μόνο εργαζόμενη. Δύο ειδικότητες σε μία δηλαδή.

Και μάλιστα την στιγμή που όλοι γνωρίζουμε τις λυσσαλέες προσπάθειες της εργοδοσίας για την κατάργηση των ειδικοτήτων μας και την μετατροπή μας σε εργαζόμενους-πολυεργαλεία. Επίσης η συγκεκριμένη εργαζόμενη δεν έχει σχέση εργασίας με τον σταθμό αλλά με την ίδια την δημοσιογράφο. Και αυτή είναι εντελώς άγνωστη και σε εμάς αλλά και στη διοίκηση.

Πάντως μια τέτοια συμπεριφορά από μια μαχητική δημοσιογράφο που προβάλλει και καυτηριάζει κατά καιρούς  μέσα από την εκπομπή της το σημερινό εργασιακό μεσαίωνα δεν την περιμέναμε!!! 

Καλούμε λοιπόν την διοίκηση του STAR να προσλάβει την εργαζόμενη που απασχολεί η κυρία Τσαπανίδου με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: