Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΕΡΤ (ΔΕΝ) open



 Βαφτίζουν ΕΡΤ τη ΝΕΡΙΤ !!

...από την εφημερίδα Πριν - Κυριακή 24 Μαΐου 2015...



Η ΕΡΤ ανοίγει χωρίς την ΕΡΤ. Πρόκειται για απίστευτης έμπνευσης ταχυδακτυλουργικό κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο αντικαθιστούνται τα σήματα – λογότυπα, αλλά δεν έχει επιστρέψει ακόμα ο κόσμος που έδωσε τον αγώνα ενάντια στο «μαύρο».
Ήδη εδώ και μέρες οι μηχανισμοί της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ υπογράφουν έγγραφα με το λογότυπο της ΕΡΤ και σειρά έχει το λογότυπο στις οθόνες.

Αρχικά η φήμη έλεγε για τηλεοπτική εικόνα με σήμα ΕΡΤ και εκφωνητές αυτούς που «έβλεπαν» τις καθαρίστριες να επιτίθενται στα ΜΑΤ, στις 11 Μάη, αλλά η είσοδος των αγωνιζόμενων στο Ραδιομέγαρο και η πίεση που δημιούργησε το απέτρεψε. Η νέα φήμη βασίζεται στις δηλώσεις Τσίπρα ότι η ΕΡΤ ανοίγει στις 25 Μάη, αλλά την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές κυκλοφορεί ότι η αλλαγή σήματος ίσως να συντελεστεί στη Γιουροβίζιον. 

Η κυβέρνηση υφάρπαξε την ψήφο των απολυμένων με υποσχέσεις για άμεση επιστροφή μετά την εκλογική νίκη, αναγκάστηκε από την πίεση του αγώνα να κάνει πράξη το άνοιγμα της ΕΡΤ μετά από μήνες και μέσα από 40 κύματα και με έναν απολύτως ανεπαρκή νόμο, που καταδίκασαν ακόμα και οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ και με επιλογές διευθυντικών προσώπων, με προϋπηρεσία στα σχέδια συρρίκνωσης και απολύσεων, των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Είναι κοινό μυστικό ότι μέσα από συνταξιοδοτήσεις, θα υπάρξουν δομές της ΕΡΤ που για να λειτουργήσουν θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις, αλλιώς θα κλείσουν με ερώτημα τι θα γίνουν όσοι «περισσέψουν» από αυτές.
Ένα παράδειγμα είναι οι περιφερειακές ΕΡΑ με συνταξιοδοτηθέντες τεχνικούς.

Έγκαιρα η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (που κατεβαίνει στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ στις 3 και 4 Ιουνίου) είχε επισημάνει τα από καιρό εμφανή δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης για την ΕΡΤ και είχε συμβαδίσει με εκείνα τα τμήματα εργαζομένων που διεκδικούσαν να αξιοποιηθεί η εμπειρία της αυτοδιαχείρισης.

Στις συνελεύσεις των αγωνιζόμενων της ΕΡΤ τη βδομάδα που διανύσαμε, επιβεβαιώθηκε ξανά και ομόφωνα η θέση για άμεση επαναλειτουργία όλων των δομών της ΕΡΤ τη μέρα του "μαύρου", άμεση τοποθέτηση των με νόμο πια επαναπροσληφθέντων σε θέσεις εργασίας και ανάληψη καθηκόντων, χωρίς φτηνά κολπάκια που αλλάζει ο νερίτης Μανωλιός τα ρούχα του και ντύνεται ΕΡΤ, δημιουργώντας σύγχυση στον κόσμο, που ήδη πιστεύει ότι «τακτοποιηθήκαμε», αλλά στην οθόνη θα παρελαύνουν οι πρόθυμοι υπηρέτες της τρόικας, που έχουν συνηθίσει άλλωστε να αλλάζουν αφεντικά, αξιοποιώντας το ταλέντο τους στην προσέγγιση των εκάστοτε κυβερνώντων.

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, καταδίκασε την πρόσφατη παρακρατικού τύπου προβοκάτσια που εκπορεύτηκε από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και οδήγησε στην προσαγωγή συντρόφου μας που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Ζακύνθου. 

Τονίσαμε ότι η σιωπή της ΕΣΗΕΑ (ούτε μια ανακοίνωση), αλλά και η αδράνεια του ΣΥΡΙΖΑ στο να κατονομαστούν οι δράστες της προβοκάτσιας και να τους αποδοθούν οι ευθύνες και οι κυρώσεις που τους αναλογούν, δείχνει έμπρακτη στήριξη στην άθλια προπαγάνδα ότι δήθεν οι αγωνιζόμενοι επιδιώκουν «ρεβανσισμό», όταν την ίδια ώρα το παρακράτος προκαλεί.

Νάσος Μπράτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: