Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Νέα ρατσιστική επίθεση στη Νέα Ιωνία - Μαζική αντιφασιστική απάντηση το ίδιο απόγευμα



Καταγγελία από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Νέας Ιωνίας:
"Οι θρασύδειλοι φασίστες συνεχίζουν να προκαλούν στην προσπάθειά τους να πατήσουν πόδι στη Ν.Ιωνία.


Το πρωί της Παρασκευής 15/5, στην οδό Νίγδης, σταμάτησαν νεαρό μετανάστη εργάτη, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του και τον τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο, στο λαιμό και το μπράτσο. Πρόκειται για την τέταρτη ρατσιστική επίθεση στη Νέα Ιωνία, από το Φλεβάρη μέχρι σήμερα.

Ο στόχος τους είναι να τρομοκρατήσουν και με αυτό τον τρόπο να δηλώσουν την παρουσία τους σε μια περιοχή που ανέκαθεν ήταν ανεπιθύμητοι.

Η απάντηση ήρθε το ίδιο το απόγευμα της 15ης Μάη, όταν δεκάδες ιωνιώτες και ιωνιώτισσες, ντόπιοι και μετανάστες, διαδήλωσαν ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις και τους νεοναζί.

Η πορεία πέρασε από τις γειτονιές που έγιναν οι ρατσιστικές επιθέσεις, με συνθήματα "Ποτέ ξανα φασισμός" - "Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι" - "Ούτε στην Ιωνία ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά", συναντώντας θερμή υποδοχή από κατοίκους και περαστικούς.
Στην πρώτη γραμμή της διαδήλωσης βρίσκονταν τα θύματα των επιθέσεων, στέλνοντας το μήνυμα ότι η φασιστική τρομοκρατία δεν περνάει.


Συνεχίζουμε!

Από τη μεριά της ΚΕΕΡΦΑ Νέας Ιωνίας, θα συνεχιστούν οι ενωτικές αντιφασιστικές κι αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Καλούμε τους φορείς και τις συλλογικότητες της Ν.Ιωνίας, να καταδικάσουν τη νέα επίθεση.

Κάλουμε όλους τους αντιφασίστες ιωνιώτες και ιωνιώτισσες, να απομονώσουν τους νεοναζί.

Στην πόλη της προσφυγιάς και του Μπλόκου, δεν χωράνε φασίστες και ρατσισμός".

Δεν υπάρχουν σχόλια: