Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Αντιφασιστική Διαδήλωση 15/5 πλ.Σημηριώτη - Ν.Ιωνία

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
ΜΕ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΗ 6:30μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ
 
Την Πέμπτη 16/4, συνέβη μια ακόμη ρατσιστική επίθεση σε βάρος μεταναστών εργατών στη Ν. Ιωνία. Στόχος αυτή τη φορά δυο μετανάστες οι οποίοι βρίσκονταν έξω από το σπίτι τους και ετοιμάζονταν να πάνε στη δουλειά τους. 
 
Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά φασιστικών επιθέσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην πόλη μας. 
 
Είχε προηγηθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας 13/4 επίθεση με πέτρες και νεράτζια σε σπίτι μεταναστών, ενώ λίγες βδομάδες πριν, εργάτης από το Πακιστάν χτυπήθηκε από φασιστοειδές, την ώρα που εργαζόταν.
 
Η αλήθεια είναι ότι η επανεμφάνιση ρατσιστικών επιθέσεων δεν αποτελεί έκπληξη. Ο φασισμός ήταν και είναι όπλο του συστήματος ενάντια σε οποιαδήποτε σπίθα αντίστασης στην επίθεση που βιώνουμε καθημερινά από κυβέρνηση ΕΕ ΔΝΤ.Η δικαστική δίωξη, επομένως των ανώτερων στελεχών της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία του αγωνιστή Παύλου Φύσσα, είναι βήμα προς την αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής, αλλά δεν αρκεί για να αντιμετωπιστεί ριζικά το φαινόμενο.
 
Η Χρυσή Αυγή, είναι ναζί και στέκονται ορκισμένοι εχθροί εναντίον της εργατικής τάξη.  Είναι το άλλο πρόσωπο της κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας που έχει ανάγκη το σύστημα για να απολύει , να πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, να αυξάνει τη φορολογία, να καταργέι συλλογικές συμβάσεις, να διαλύει τα όποια εργατικά δικαιώματα, να διαλύει τη δημόσια υγεία και παιδεία χωρίς αντιδράσεις. Με τη βοήθεια της τρομοκρατούν και καταστέλλουν βίαια όποιο κομμάτι του πληθυσμού διεκδικήσει το δικαίωμα στη ζωή και την επιβίωση του.

Σε μια περίοδο όπου ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι, με τη βοήθεια των ΜΜΕ, προσπαθούν να επιβάλλουν κλίμα τρομοκρατίας γύρω από το μεταναστευτικό ζήτημα, δίνεται περιθώριο στους νεοναζί να δράσουν. Τη στιγμή που άνθρωποι πνίγονται στη Μεσόγειο, η συζήτηση στα κυρίαρχα ΜΜΕ στρέφεται στη ανάδειξη της δήθεν επικινδυνότητας τους. 
 
Για ακόμη μια φορά οργανώνεται η προσπάθεια να προβληθεί το μεταναστευτικό ως αιτία κοινωνικής ανασφάλειας και πολιτικής αποσταθεροποίησης, με απώτερο στόχο να αναδειχθούν κομματικοί χώροι ως εγγυητές της ασφάλειας του πολίτη. Στο κλίμα που δημιουργείται και ενώ ξεκίνησε η δίκη της , η Χρυσή Αυγή φαίνεται να προσπαθεί να κερδίσει έδαφος και να ανασυγκροτηθεί.
 
Η στοχοποίηση των μεταναστών αποπροσανατολίζει την κοινωνία και διασπά τα πιο φτωχά στρώματα της. Σε αυτή την οργανωμένη προσπάθεια δεν μπορούμε παρά να αντισταθούμε συλλογικά. Τα προβλήματα εργαζομένων είναι κοινά ανεξαρτήτως καταγωγής, φύλου, και θρησκείας.
Οι επιθέσεις κατά μεταναστών και προσφύγων, τελικά, στρέφονται εναντίον όλων των κατοίκων της γειτονιάς μας. Είναι αδιαπραγμάτευτο ότι σε μια περιοχή όπως η Ν. Ιωνία μια γειτονιά της προσφυγιάς και των εργατών, τα φασιστοειδή κι ο ρατσισμός δεν έχουν θέση.
 
Καθήκον μας είναι να δράσουμε ώστε οι επιθέσεις αυτές να είναι και οι τελευταίες. Να δράσουμε κόντρα τόσο σε κάθε ναζιστική επίθεση όσο και σε κάθε πολιτική επιλογή και πρακτική που καλλιεργεί το φασισμό, το ρατσισμό και την εκμετάλλευση.
 
Να δράσουμε με άμεσο στόχο την απομόνωση των Χρυσαυγιτών και όλων των επίδοξων συνεχιστών τους και τον τερματισμό οποιασδήποτε κίνησης για την οργάνωση τους .
 
Δεν μας τρομάζει η βία τους, θα μας βρουν μπροστά τους. Με συλλογική οργάνωση, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα θα την τσακίσουμε.
 
Καλούμε τους κατοίκους της Ν.Ιωνίας, κάθε συλλογικότητα, σωματείο, φορέα, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στη πορεία την Παρασκευή 15 Μάη στις 18.30, στην πλατεία Σημηριώτη.
 
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ Ν.ΙΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: