Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση των εργαζομένων στον Επικοινωνία 94 FM

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Οι εργαζόμενοι στον Επικοινωνία για άλλη μια φορά γίνονται βορρά στο όνομα του εξορθολογισμού του ραδιοφώνου  … Μετά από 13 μήνες που είμαστε απλήρωτοι και μετά από πολύχρονες απειλές για κλείσιμο της επιχείρησης έρχεται σήμερα η νέα διοίκηση για να πράξει το χειρότερο όλων , να πετάξει στο δρόμο 5 εργαζόμενους ….

Οι εργαζόμενοι στον Επικοινωνία έχουμε δεχθεί λάσπη από τις διοικήσεις που μην βλέποντας την ανικανότητα τους να κάνουν το ραδιόφωνο σημαντικό φορέα πολιτισμού για τον δήμο ρίχνουν το μπαλάκι σε εμάς που εδώ και χρόνια ουσιαστικά χρηματοδοτούμε  το ραδιόφωνο και εργαζόμαστε κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Σε δελτίο τύπου που έβγαλε ο δήμος Ηρακλείου στις 13/11/2014 αναφέρεται ότι :

*** 1 η  νέα δημοτική αρχή παρέλαβε χρέος τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριου ευρώ
Απαντάμε ότι η ευθύνη για το χρέος έχουν μόνο οι διοικήσεις που με τον την κακή διαχείριση τους έχουν φτάσει την επιχείρηση σε αυτό το σημείο και που αναμασάνε την ίδια καραμέλα χρησιμοποιώντας το χρέος που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει σαν άλλοθι για της αντεργατικές πρακτικές που ακλουθούν .Η νέα διοίκηση δεν ξέφυγε από αυτό το μοτίβο και στο όνομα του εξορθολογισμού προχώρησε στις πέντε απολύσεις.

*** 2  Η οικονομική αιμορραγία του Δήμου πρέπει να σταματήσει
Αναρωτιόμαστε αυτή η αιμορραγία πως προκλήθηκε  και από ποιους; Και εν κατακλείδι οι  πέντε απολύσεις είναι το αιμοστατικό που τόσο ανάγκη έχει ο δήμος;

*** 3 επικαλούνται ότι με το χαρτί που τους δίνει ο νομός για μεταφορά στον δήμο εργαζόμενων στην επιχείρηση για 2+2 χρόνια  προχωράνε σε 6 μεταφορες εργαζομενων

***Ζητάμε να προχωρήσει το μέτρο αυτό και για τους πέντε εργαζόμενους που απολύθηκαν και φυσικά να μεταφερθούν  και όσοι άλλοι συνάδελφοι το επιθυμούν.

Και τέλος  αμφισβητούμε τα κριτήρια που έβαλε η διοίκηση για την απόλυση των πέντε συναδέλφων και θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαίο ότι 4 από τους; 5 είχαν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα για την μη καταβολή της μισθοδοσίας και είχαν προβεί σε κατασχετήριο του λογαριασμού του ραδιοφώνου…


Σημείωση του blog: Τη Δευτέρα συνάντηση των κλαδικών σωματείων με το Δήμαρχο. Οι τρεις από τους πέντε αποδέχτηκαν να αποζημιωθούν και να φύγουν, κουρασμένοι από την ταλαιπωρία χρόνων. Οι δύο (μέλη της ΕΣΗΕΑ), διεκδικούν την παραμονή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: