Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

H ΠΟΣΠΕΡΤ και η ERTOPEN στηρίζουν τους εργαζόμενους στον ΟΚΑΝΑ



- ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ

- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

Η δολοφονική πολιτική της φαύλης κυβέρνησης KAI στον τομέα της υγείας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά στόχος της είναι οι δομές του ΟΚΑΝΑ, που εξυπηρετούν (σώζουν κυριολεκτικά) χιλιάδες χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, θεραπευόμενους αλλά και το κοινωνικό σύνολο.

Για μια ακόμα φορά οι συμφωνίες με τις Τρόικες και τα αρπακτικά της Υγείας είναι προτεραιότητα, κι όχι οι ανάγκες των εργατών και της νεολαίας για δημόσια και δωρεάν περίθαλψη.

Μετά το κλείσιμο των νοσοκομείων, των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ και δεκάδων κλινικών που υπολειτουργούν τώρα έρχεται να προστεθεί το κλείσιμο τριών δομών του ΟΚΑΝΑ, που εργάζονται περισσότεροι από εκατό εργαζόμενοι πανελλαδικά και παρέχουν υπηρεσίες σε χιλιάδες ανθρώπους. Ήδη (στις 5 Νοέμβρη) σταμάτησε το πρόγραμμα Streetwork στη Θεσσαλονίκη επειδή «δεν μπορούν να ανανεωθούν οι συμβάσεις»

Πέρα από τις ψεύτικες δικαιολογίες, ξέρουμε καλά ότι δεν δίνουν δεκάρα για τους ασθενείς – ούτε για τους εργαζόμενους. Θέλουν να «συνεχίσουν» στα χαρτιά το πρόγραμμα (για να μην χαθεί η επιδότηση του ΕΣΠΑ), αλλά.. χωρίς εργαζόμενους (!) αφού δεν ανανεώνουν τις συμβάσεις του υπάρχοντος έμπειρου προσωπικού. Ανοίγουν το δρόμο για ελαστικές σχέσεις εργασίας και την υποβάθμιση συνολικά του οργανισμού.

Δεν θα το επιτρέψουμε! Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ με τους αγώνες τους, σε συντονισμό με τους συναδέλφους τους στην Υγεία μπορούν να σταματήσουν αυτήν την πολιτική.

Απαιτούμε:
Ένταξη τους στη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ (όπως, άλλωστε, προβλεπόταν από την προγραμματική σύμβαση).

Ανανέωση των συμβάσεων εργασίας του ήδη υπάρχοντος και έμπειρου προσωπικού με σταθερή σχέση εργασίας

Τις απαιτούμενες νομοθετικές και άλλες ρυθμίσεις ώστε πλέον να λειτουργούν απρόσκοπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: