Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αν δεν πληρωθούν την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αν δεν πληρωθούν την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Μετά την απεργία που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, η οποία μπλόκαρε τα φύλλα του Σαββατου και της Κυριακής, προχώρησαν σε νέα συνέλευση την Δευτέρα. Η συζήτηση και η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Πήραν το λόγο εργαζόμενοι που εξέφρασαν την οργή τους για την απληρωσιά και τα συνεχή ψέματα της εργοδοσίας. Πολλοί ήταν αυτοί που θύμισαν ότι έχουν δοθεί ξανά παρόμοιες υποσχέσεις και για αυτό όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι για περαιτέρω κλιμάκωση αν δεν ισχύσει  ό, τι πρότεινε η εργοδοσία. Υπενθυμίζουμε ότι η εργοδοσία για μια ακόμη φορά έχει δωσει υποσχέσεις ότι θα ομαλοποιηθούν οι πληρωμές. Δηλώνει ότι  θα δώσει δύο μισθούς, στις 14/11 και στις 12/12 ενώ θα πληρώσει σε μία δόση ολόκληρο το δώρο Χριστουγέννων.

Επίσης, μπήκε ως θέμα ότι στα αιτήματα τους πρέπει να είναι καθαρό ότι δεν παλεύουν απλά για την ομαλή καταβολή των μισθών από εδώ και πέρα, αλλά ότι πρέπει να προστεθεί πως η εταιρία πρέπει να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων.

Η αποφαση είναι ότι αν οι εργαζόμενοι δεν πληρωθούν τον πρώτο από τους μισθούς που τους έχουν υποσχεθεί τότε θα προχωρήσουν σε νέα τριήμερη απεργία από το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Νοέμβρη. Νέα Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσουν την Δευτέρα 17 Νοέμβρη στις 4μμ, ανεξάρτητα από το αν θα έχουν ξεκινήσει την απεργία. Σε αυτή τη συνέλευση θα συζητηθεί και η δημιουργία εργασιακής επιτροπής και ο ορισμός νέου εκπροσώπου των δημοσιογράφων.

    

Δεν υπάρχουν σχόλια: