Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Νέα ασυνέπεια - Νέα απεργία στην Ελευθεροτυπία

Με θέμα την έναρξη απεργιών στην Ελευθεροτυπία συνεδριάζουν αυτή την ώρα τα κλαδικά σωματεία, αφού γι άλλη μια φορά δεν τηρήθηκε η υπόσχεση πληρωμής. Αντίθετα διακινήθηκε σχετική επιστολή που αναφέρει ότι ανάλογα με τα έσοδα θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι και γι αυτό φταίνε δήθεν τα κλαδικά σωματεία, )ενώ πριν αυτά ασχοληθούν τα δεδουλευμένα καταβάλλονταν κανονικά γι αυτό έφτασαν και σε χρέη 7 μηνών).
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΣΗΕΑ)
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΠΗΕΑ)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΤΗΠΤΑ)
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα «enet.gr» από τις 5 μ.μ. της Παρασκευής, 14 Νοεμβρίου 2014 έως τις 5 μ.μ. της Δευτέρας, 17 Νοεμβρίου 2014.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση, έχοντας εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας, λόγω της παρατεταμένης ασυνέπειας που επιδεικνύει η εργοδοσία της εφημερίδας όσον αφορά την εξόφληση των οφειλών προς τους εργαζόμενους, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές επτά (7) μηνών και διεκδικούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους.
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: