Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ξεκίνησε η δίκη κατά των παράνομων απολύσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ Πάτρας

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ απο ertopen
Στο Πρωτοδικείο Πατρών εξετάζονται σήμερα οι αγωγές των εργαζομένων της ΕΡΤ Πάτρας κατά των παράνομων και καταχρηστικών απολύσεών τους, στις 11 Ιουνίου του 2013 μέσω του νομικά διάτρητου εγγράφου του Γκίκα Μάναλη.
Πλήθος κόσμου είναι συγκεντρωμένος έξω από το Πρωτοδικείο Πατρών για να συμπαρασταθεί στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Σε δηλώσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ εξέφρασαν τη σιγουριά για τη δικαίωση των εργαζομένων και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος Κορτέσης, ο εκπρόσωπος της ΠΟΣΠΕΡΤ Γιάννης Λευκιμιάτης, ο Νάσος Μπράτσος, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ και η Χρυσή Κουσμάτου, εργαζόμενη της ΕΡΑ Πάτρας.
Ο Δήμος Πατρέων εκφράζει τη συμπαράσταση του με την παρουσία στα δικαστήρια του Αντιδημάρχου Διοίκησης Δήμου Πατρέων Διονύση Πλέσσα.
Στο Πρωτοδικείο Πατρών, δίπλα στους αγωνιζομένους εργαζόμενους της ΕΡΤ Πάτρας, βρίσκονται επίσης αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, της Κίνησης Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών, της δημοτικής παράταξης ΡΑΠ, της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας.  
Η δική  ξεκίνησε και ο δικηγόρος του δημοσίου επικαλέστηκε  την απόφαση του ΣτΕ.
Μετά απο δεκάλεπτη διακοπή, η δίκη συνεχίστηκε.
Χωρίς μάρτυρες η αντίπαλη πλευρά.
Μόλις ολοκληρώθηκε η δίκη, η απόφαση αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα.






Δεν υπάρχουν σχόλια: