Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

"Γράφει" τα κλαδικά σωματεία και επιμένει στις απολύσεις

Την ερχόμενη Τρίτη ή Πέμπτη (θα οριστεί άμεσα) θα συζητηθεί το θέμα των απολύσεων και ευρύτερα του μέλλοντος του ραδιοφώνου στη δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου.

Στη σημερινή συνεδρίαση η πρόταση του δημοτικού συμβούλου Ταβουλάρη (αντικαπιταλιστική κίνηση «Ρήξη και Ανατροπή») να συζητηθεί σήμερα ειδικά το θέμα των απολύσεων, μειοψήφισε στην ψηφοφορία, αφού στηρίχτηκε μόνο  από τις αντιπολιτευόμενες κινήσεις.

Στην προτροπή του δημ. Συμβούλου προς το δήμαρχο να ενημερώσει το σώμα τι θα πράξει ως προς τη δέσμευσή του στα κλαδικά σωματεία ΕΣΠΗΤ – ΕΣΗΕΑ, ότι έως αύριο Πέμπτη θα έχει απαντήσει αν οι δύο εργαζόμενοι (εκ των πέντε) που δεν αποδέχτηκαν την απόλυση (οι τρεις την αποδέχτηκαν), θα τοποθετηθούν σε θέσεις εργασίας στο Δήμο, πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα.

Απάντησε ότι τις απολύσεις δεν τις έκανε ο δήμαρχος αλλά το Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης ραδιοφωνίας, άρα ο ίδιος δεν έχει να απαντήσει σε κανέναν τίποτα.

Δείγμα των προθέσεών του να προχωρήσει και σε άλλες απολύσεις.  Όπως ανέφερε εργαζόμενος «φτιάχνει κοινωνικό παντοπωλείο και κάνει τα πάντα για να μας στείλει σε αυτό».

Παρέμβαση (φραστική, αλλά και με μοίρασμα ανακοίνωσης) υπέρ των εργαζομένων του ραδιοφώνου και με σκληρή γλώσσα κατά του δημάρχου (που κάποτε φωτογραφίζονταν στο πλευρό των απλήρωτων εργαζομένων, όταν αυτός δεν ήταν δήμαρχος), έκανε και το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου.


Το παρόν σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συναδέλφους, έδωσε και εκπρόσωπος από το σχήμα «Μέτωπο για την Ανατροπή» που δραστηριοποιείται στην ΠΟΕΣΥ.

Eξορμήσεις ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας θα κάνουν οι εργαζόμενοι την Παρασκευή.

o κ. Ταβουλάρης θέτει το θέμα των απολύσεων στο δημ. συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: