Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

ΕΣΗΕΠΗΝ Συρρίκνωση των εργαζομένων στα Μέσα ΕνημέρωσηςΤο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία το φαινόμενο της συρρίκνωσης των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης που οδηγεί σταθερά όλο και περισσότερους συναδέλφους να βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

Σε πολλές δε περιπτώσεις συνάδελφοι των ηλεκτρονικών ΜΜΕ βρίσκονται στο δρόμο εν μία νυκτί ενώ τα Μέσα εξακολουθούν να εκπέμπουν σε δημόσιες ραδιοσυχνότητες χωρίς να έχουν προσωπικό!
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ραδιοσταθμού ΣΚΑΪ Κρήτης, που έχει απολύσει δημοσιογράφους και τεχνικό προσωπικό (ετοιμάζεται άρα να προσλάβει άλλους;) και απλά αναμεταδίδει  για την ώρα το πρόγραμμα της Αθήνας.

Με την ευκαιρία οφείλουμε να επισημάνουμε πως στις περιπτώσεις που συνάδελφοι δημοσιογράφοι αποφασίζουν να αλλάξουν κατεύθυνση στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες και μετατρέπονται σε εργοδότες συναδέλφων τους, θα πρέπει να γνωρίζουν πως αυτό προσκρούει στις διατάξεις του καταστατικού και θα αντιμετωπιστεί όπως προβλέπεται.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: