Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

“Μαύρο” αλά ΕΡΤ στο site της Ελευθεροτυπίας!

...αναδημοσίευση από το www.ertopen.com...

«Έκπληκτοι οι εργαζόμενοι και οι δημοσιογράφοι στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» (enet.gr) διαπίστωσαν ότι αποκλείστηκαν από κάθε πρόσβαση στο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου της ιστοσελίδας!», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι σε Ελευθεροτυπία, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και enet.gr.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους: «Η πραξικοπηματική αυτή ενέργεια, που παραπέμπει στο μαύρο της ΕΡΤ, έγινε αιφνιδιαστικά σήμερα το μεσημέρι -άγνωστο με εντολή ποιου από τη διοίκηση της εταιρείας, που εκδίδει την εφημερίδα (ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ ΑΕ). Το μπλόκο έγινε αμέσως μετά την ανάρτηση ανακοίνωσης του κ.Χάρη Οικονομόπουλου στην ιστοσελίδα (ως “απάντηση” στο ψήφισμα των εργαζομένων που προηγήθηκε), ανάρτηση η οποία είναι άγνωστο από ποιον πραγματοποιήθηκε και πάντως όχι από δημοσιογράφο-εργαζόμενο στην εφημερίδα.

Το «μαύρο» στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Ελευθεροτυπίας συνεχίστηκε και μετά τις 17:00, σήμερα Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, όταν και οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι την Δευτέρα (έπειτα από εννέα ημέρες απεργίας). Εξακολουθούν οι δημοσιογράφοι-διαχειριστές περιεχομένου στο enet.gr να μην έχουν καμία απολύτως πρόσβαση στην ιστοσελίδα της “Ελευθεροτυπίας”. Ταυτόχρονα οι δημοσιογράφοι-διαχειριστές αποκλείστηκαν και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της “Ελευθεροτυπίας” (facebook, twitter)! Το κοινό εξακολουθεί να στερείται της ενημέρωσης σε ό,τι αφορά την τρέχουσα ειδησεογραφία.

Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα καταγγέλλουν την προκλητική ενέργεια – φίμωση της ενημέρωσης και καλούν τα δημοσιογραφικά σωματεία, συναδέλφους στα ΜΜΕ και φορείς να πάρουν θέση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: